YEKA RES-3’te başlangıç alım tavan fiyatı güncellenmesi

Zeytin

Global Mod
Global Mod
Yenilenebilir Güç Kaynak Alanları Rüzgar Gücü Santralleri 3 (YEKA RES-3) müsabakalarında başlangıç alım tavan fiyatında güncellemeye gidildi. Güç ve Natürel Kaynaklar Bakanlığı’nın hususa ait düzeltme ilanı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna nazaran, daha evvel kilovatsaat başına 45 kuruş olarak belirlenen elektrik gücü başlangıç alım tavan fiyatı her bir müsabaka için kilovatsaat başına 95 kuruşa yükseltildi.

Yarışın kazanılması halinde mukavelenin imzalanacağı tarihten en geç 1 gün öncesine kadar kesin, 10 yıl vadeli, büsbütün ve kısmen nakde çevrilebilir, limit dışı ve megavat cinsinden ünite elektriksel heyeti güç için gerekli teminat mektubu meblağı da 1 milyon liradan 2 milyon liraya yükseltildi.

Öte yandan, elektrik gücü alım mühleti de ilişki kapasitesinin her bir megavat kıymeti için RES’in birinci kabul tarihinden itibaren üretilen birinci 35 gigavatsaat elektrik gücünün iletim yahut dağıtım sistemine verildiği süreyi yahut ilgili kanun unsuru kapsamındaki hür piyasaya satış hakkının kullanılması durumunda mukavele imza tarihini takip eden 66’ncı ayın bitiminden itibaren birinci 35 gigavatsaat ölçüsündeki elektrik gücünün iletim yahut dağıtım sistemine verildiği süreyi kapsayacak biçimde düzenlendi.

Okumaya devam et...