Diyanet İşleri Başkanlığı, Amerika’dan Asya’ya 17 yeni teşkilat kuracak

semaver

Active member
Diyanet İşleri Başkanlığı, Amerika’dan Asya’ya 17 yeni teşkilat kuracak Medyadan yargıya bir fazlaca alanda tesirini gösteren Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, toplamda 90’ı bulan yurtdışı müşavirlik ve ataşelik sayısı artacak. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı sonucunda Sao Paulo’dan Los Angeles’a, Budapeşte’den Varşova’ya kadar bir epey ülkede Diyanet için 17 yeni teşkilat kurulacağı açıklandı. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, “Diyanet’i Cumhur İttifakı’nın 3. kolu olarak piyasaya sürdüklerini söylüyorduk. Anlaşılan sonlarımız buna yetmemiş. ‘Yurtta barış dünyada barış’ yerine ‘ihvan politikası’ izleniyor” dedi.

Laikliği amaç alan açıklamalarıyla reaksiyon çeken Ali Erbaş’ın başkanlığını yaptığı Diyanet’in yurtdışı teşkilatını güçlendirecek bir adım atıldı. Resmi Gazete’de dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara bakılırsa, Dakka, Jakarta, Ottava, Budapeşte, Yaounde, Darüsselam, Varşova, Helsinki, Bangkok, Manilave Vagadugu’da Din Hizmetleri Müşavirliği açılacak. Los Angeles, Sao Paulo, Kudüs, Barselona, Filibe ve Odessa’da ise, Din Hizmetleri Ataşeliği kurulacak. bu biçimdece 11 yeni müşavirlik, 6 yeni ataşelik açılmış olacak.

‘ZEMİN KAZANMA ÇABASI’

İktidarın medyadan yargıya Diyanet’in tesirini artıran ataklarını kıymetlendiren CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, alınan karar için, “Türkiye Cumhuriyeti’nin büyükelçilerinin, diplomatik misyonlarına iktidar tarafınca üvey evlat muamelesi yapıldığı, beyfendinin görüşmelerine tercüman bile alınmadığı bir devirde bu adım laik devletten farklı bir siyasete geçmektir” yorumunu yaptı. “İhvan politikası” izlendiğini söyleyen Bayraktutan, “Bana bakılırsa bu bir PR (halkla ilişkiler) çalışması. Hem içeride hem dışarıda kaybettiği tabanı kazanmak için uğraşları var” diye konuştu.