AKP’li liderden şehit yakınına hakaret!

semaver

Active member
AKP’li liderden şehit yakınına hakaret! DÜZGÜN Partili Lütfü Türkkan’ın şehit yakınına küfür etmesi ülke gündemine oturmuş, biroldukça siyasi partiden arka arda reaksiyonlar gelmişti. Tartışmalar üzerine özür dileyip YETERLİ Parti Küme Başkanvekilliği vazifesinden istifa eden Lütfü Türkkan‘ın yerine Erhan Usta seçilmişti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, ÂLÂ Parti başkanı Meral Akşener’e seslenmiş, Türkkan’ın milletvekilliğinin düşürülmesi istikametinde açıklama yapmıştı.

Bu tartışmalar gündemdeki yerini korurken, şehit yakınına bir hakaret de AKP’li Belediye Lideri Yaşar Şahin’den geldi.

AKP’Lİ LİDERDEN ŞEHİT YAKININA HAKARET

Ordu
’nun Gürgentepe ilçesinin AKP’li Belediye lideri Yaşar Şahin, belediye çalışanlarına sendikadan istifa etmeleri tarafında baskı yapmaya başladı. AKP’li Şahin’in, sendikadan istifa etmeyen şehit yakını ve belediye çalışanı olan Sevinç Karaca‘ya ise hakaret ederek belediyeden kovduğu ortaya çıktı.

AKP'li başkandan şehit yakınına hakaret: "Alçak, terbiyesiz, ulan…"

— Cumhuriyet (@cumhuriyetgzt) November 10, 2021

Oda TV’den Fethi Yılmaz’ın haberine göre, kelam konusu hakaretler 2019 yılının haziran ayında yaşandı. Gürgentepe’nin daha evvelki AKP’li belediye lideri, çalışanları Belediye-İş Sendikası’na üye yaptırmıştı. Lakin 2019 mart seçimleri daha sonrasında ilçenin yeni belediye lideri olan Yaşar Şahin, belediye çalışanlarının sendikadan ayrılmalarını istedi. Buna direnen belediyedeki paklık personeli Sevinç Karaca’nın ise işine son verildi.

Sevinç Karaca’nın beraberinde 1996 yılında Hakkari Şemdinli’de şehit olan Jandarma Er Sezgin Karaca’nın da yengesi olduğu ortaya çıktı. Üstelik ilçede Şirinköy Şehit Sezgin Karaca İlkokulu olarak şehidin isminin verildiği bir okul bulunduğu öğrenildi.

Sevinç Karaca, 4 yıldır çalıştığı belediyedeki işinden AKP’li Lider Şahin tarafınca kovulunca türel süreç başlattı.

AKP’li Şahin’in Sevinç Karaca’ya yaptığı hakaretlerin imgeleri de mahkeme belgesine girdi. Şahin, şehit yakını Karaca’ya, “Ben dediğimi yaptırmazsam yaşatmam“, “alçak“, “terbiyesiz“, “ulan” biçiminde hakaretlerde bulunuyor.

SEVİNÇ KARACA: 15 YIL AKP BAYAN KOLLARINDA ÇALIŞTIM, MAHKEMEYİ KAZANDIM

• Belediye Lideri nazaranve geldikten daha sonra aşağılayıcı, hakaret içeren konuşmaları başladı. Bana ‘ben 10 tane emekçi çıkaracağım kendi grubumu kuracağım’ formunda daha evvel konuşmalar yaptı. 30 kişi Belediye İş’e üye idik. Sendikadan ayrılmamız için baskı yaptı. Ben istifa etmedim. Bu hata değil. Bizi sendikalı yapan evvelki periyot belediye lideri. O da AKP’li. ‘Ben sendikadan istifa etmeyeceğim’ dedim. Zira başıma ne geleceğimi biliyorum. İşten çıkaracaktı.
  • Ben 4 yıl belediyede çalıştım. İŞKUR aracılığıyla girdim ben belediye. İşe fazlaca gereksinimim vardı. DAha evvelki belediye liderine yalvardım hatta. bir süre daha sonra da takıma girdim ben.
  • Ben AKP bayan kollarında 15 yıl çalıştım. Bu belediye lideri gelince bizi AKP’den de istifa ettirdiler.
  • 2019 yılı Haziran ayında hepimizi topladı. 30-35 belediye çalışanı. ‘Hepiniz istifa edeceksiniz’ dedi. Ben ‘etmem’ dedim. O imgeler haricinde da bana hayli hakaret etti. ‘Kuş kadar aklınla bana karşı mı geliyorsun’ dedi.
“BİZE ‘BEN BURADA OLDUĞUM SÜRECE BURAYA GİREMEZLER’ DİYE HABER GÖNDERİYOR”

• Şehit Sezgin Karaca eşimin ağabeyi. Ben yengesiyim. tıpkı vakitte amcamın oğlu oluyor. Sezgin, 1996 yılında Hakkari Şemdinli’de PKK ile çatışmada şehit oldu. Lakin biz hiçbir vakit şehit Sezgin’den kelam etmedik.
  • Ben belediye liderini mahkemeye verdim ve kazandım. Bu manzaralarda mahkemeye geldi aslına bakarsan. Hatta avukatım bile şehit yakını olduğumu öğrenince şaşırdı.
  • Ben işe dönüş davasını kazandım, lakin bize haber gönderiyor ‘ben burada olduğum sürece buraya giremezler’ diye. 1-2 ay evvel mahkeme bitti.
“AKP’Lİ VEKİLE SÖYLEDİM, BANA İNANMADI”

• Bu imgeler olmasaydı ben mahkemeyi kazanamazdım. Bana kimse inanmadı, belediye liderine inandılar. Valinin, kaymakamın, AKP’li milletvekillerinin, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin haberi var bu olaydan. Hepsine müracaat yaptım bunların ben. hiç bir bana sahip çıkmadı, bana inanmadılar. Ben bu imgeleri sendika avukatı aracılığıyla aldım. ‘Ben Ak partiliyim, bu parti ziyan görsün istemiyorum’ dedim. AKP’li vekile söylemiş oldum, bana inanmadı.
  • İşe iade devasını kazandım. Artık onların itiraz süreçleri var. Onları bekliyoruz. Artık bize, ‘paralarını taksit taksit öderim fakat onları işe almam’ diye haber gönderdi.