Ziya Selçuk: Eğitimde kapsayıcı destekleme programı başlattık

celikci

New member
Ziya Selçuk: Eğitimde kapsayıcı destekleme programı başlattık
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Selçuk, 'Sürdürülebilir Hikayeler Webinar Serisi'nin beşincisi 'Yeni Nesil Eğitim, Yeni Neslin Eğitimi' temasıyla yapılan seminere videokonferans yöntemiyle katıldı. UZUN VADELİ BİR DESTEKLEME PROGRAMIBurada konuşan Bakan Ziya Selçuk, öğrencilere 700 binin üzerinde tablet dağıttıklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Yenisini başlattığımız telafi eğitim programıyla dezavantajlı grupta bulunan öncelikli akademik, sosyal, duygusal, fiziksel ve sağlık yönlerinden pandemi sürecinde öğrencilerin ortaya çıkan açıklarını kapatma hedefindeyiz. Bu programı bir eğitim seferberliği durumuna getirerek, halkın bütün kesimiyle iş birliği içinde, uzun vadeli bir destekleme programı olarak kuruyoruz." Bütün öğrencilere destek vermek istediklerini belirten Bakan Selçuk, bütünleyici ve nitelikli eğitimin, sürdürülebilir kalkınma için en iyi araçlarından biri olduğu anlayışıyla çalıştıklarını belirtti. Selçuk, öğretmen eğitimlerini, eğitim tarihinin en üst düzeyine çıkardıklarını söyledi. HEDEF 100 BİN TASARIM BECERİ ATÖLYESİTasarım beceri atölyeleri hakkında da konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okullarımızda robotik, ahşap, seramik ve teknoloji gibi alanlarda aşağı yukarı 10 bin tasarım beceri atölyesi açtık. Hedefimiz, 50 bin okula en az 100 bin tasarım beceri atölyesi kurmak" diye konuştu.

ALINTIDIR