Yüz yüze sınavlar ertelendi! Sınavlar ne zaman yapılacak? Milli Eğitim Bakanı açıkladı

celikci

New member
Yüz yüze sınavlar ertelendi! Sınavlar ne zaman yapılacak? Milli Eğitim Bakanı açıkladı
Tüm dünyaya yayılan ve ülkemizde de etkisi hala süren koronavirüs salgını sebebiyle uzaktan devam eden eğitim sürecinde en çok tartışma yaratan konulardan biri de öğrencilerin sınavları olmuştu. Sınavların yüz yüze yapılacağı açıklaması hem öğrencilerin hem öğretmenlerin hem de velilerin tepkisini çekerken gelen tepkiler üzerine yüz yüze sınavların ertelendiği ve karne notu için sınavların sömestr tatiline bırakıldığı açıklandı. İşte detaylar… Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan AçıklamaTüm dünyayı kasıp kavuran ve ülkemize de sıçrayan koronavirüs salgını sebebiyle okullar kapatılmış ve uzaktan eğitim sürecine geçilmişti. Uzaktan eğitim süreci hala devam ederken bu süreçte sınavların ve derslerin nasıl yapılacağı merak konusu oldu. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan açıklama geldi.Yüz Yüze Sınavlar Ertelendi Sosyal medya hesabından yüz yüze sınavlarla ilgili açıklama yapan Bakan Selçuk, bu yıl yaşanan pandemi sebebiyle olağanüstü bir süreçten geçildiğine ve sürecin hızlı değiştiğine vurgu yaptı. Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı değerlendirmeler kapsamında yüz yüze sınav konusunun tekrar ele alındığını, alınan yeni karar doğrultusunda ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin karne notlarının bu dönem ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden verileceğini duyurdu. Lise öğrencilerinin birinci dönem notlarının ise ikinci dönem yapılacak olan yüz yüze sınavlarla belirleneceğini aktardı. Karne Dağıtımı OlmayacakMilli Eğitim Bakanı Selçuk’un açıklamasına göre okullarda yüz yüze sınav yapılmayacak ve öğrencilerin yalnızca performans ödevleri geçerli olacak. Ayrıca bu dönem öğrencilere karne dağıtımı yapılmayacak. Yüz Yüze Sınavlar Ne Zamana Ertelendi?Gelen tepkilerin ardından alınan yeni bir kararla ertelenen yüz yüze sınavlarla ilgili net bir tarih açıklanmadı. Sınavlar için net tarihin sömestr tatilinden sonra şekillenmesi bekleniyor.

ALINTIDIR