YSK tercih süreçlerinin tarihi muhakkak oldu

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Yükseköğretim Kurumları İmtihanı (YKS) tercih süreçleri, 5 Ağustos’ta başlayacak. Adaylar, tercihlerini 13 Ağustos saat 23:59’a kadar kılavuzda yer alan kurallara nazaran yalnızca ÖSYM’nin internet sitesinden yapabilecek.

Yükseköğretim Kurumları İmtihanı (YKS) tercih süreçleri, 5 Ağustos’ta başlayacak. Adaylar, tercihlerini 13 Ağustos saat 23:59’a kadar kılavuzda yer alan kurallara bakılırsa yalnızca ÖSYM’nin internet sitesinden yapabilecek.

Üniversite adayları, 2021 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na, ÖSYM’nin sitesinden ulaşabilecek. ÖSYM’den adaylara yapılan ikazda, “Tercih yapacak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz detaylarıne nazaran yapmaları gerekmektedir. ‘Yükseköğretim Programlarının Şart ve Açıklamaları Bölümü’ kesinlikle okunmalı, bu şart ve açıklamalar dikkatle incelendikten daha sonra tercihler sonlandırılmalıdır” denildi.

TERCİHLER YALNIZCA ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILABİLECEK

Müracaat merkezlerinden tercih süreci yapılmayacak. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen yahut elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Yalnızca elektronik ortamda yapılacak tercihler sürece alınacak.