YouTube’dan geçinmek: Roman Manuel Mercuri bu şekilde 10 milyon takipçiyi aştı ve 5 kişiye istihdam sağladı

Suzan

New member
10 milyondan fazla takipçisi olan çok fazla İtalyan YouTuber yok. Aslında çok az sayıda var: Ben Sana Karşı bile o seviyede değilim. En iyi bilinenlerden birkaçını saymak gerekirse Favij veya iPantellas bile yok.

Son istatistiklere göre bu sanal Olympus’ta sadece 4 kişi var: Panda Boi, Doc Tops, Davie504 ve, geçen Ekim ayının sonundan bu yana Mercuri_88. Gerçek adı Manuel Mercuri olan 35 yaşındadır. Kendisinin bize söylediği gibi “Roma’dan Roma” önemli dönüm noktasını geçtikten sonra onunla tanıştığımızda.

internet

25 yaşındaki Amerikalı, YouTube’dan geçinerek yılda 225 bin dolar kazandı

kaydeden Emanuele Capone

21 Aralık 2020

youtube: Mercuri_88’in rekor kıran videolarından biri

6,5 milyar görüntüleme için 630 video

Mercuri’nin sahip olduğu YouTube’da kanal açıldı (ki bu) 2007’de, ancak hikayesi çok daha önce başladı: “Küçüklüğümden beri başkalarını eğlendirmek ve eğlendirmek için tutkum ve arzum vardı ve video çekmek için babamın video kamerasını kullandım.” Tim Burton ve diğerleri sayesinde ilk dönüm noktası geldi Noel öncesi kabus: “Bana oldu filmin arka planını anlatan bir film izleyin stop-motion tekniğinin nasıl çalıştığını ve ben de bunu önce Lego karakterleriyle, sonra da arkadaşlarımla kullanmaya çalıştım. Bir tür animasyon yapmak için gerçek insanları kullandım.”

Şu ana kadar yayın yapan Mercuri yaklaşık 630 video Neredeyse 6,5 milyar izlenme toplayan sanatçı, bunu her zaman yapmamış olsa da bugün hala bunu yapıyor (arkadaşlarla yapılan stop-motion videolar değil, eğlendirmek için komik videolar): “Dansçı ve akrobat olarak geçmişim ve eğitimim var (ki bu da içeriği çok açık, ed.), 18 yaşında tiyatroya başladım, Paris’te bir şirketle turneye çıktım ile Güzel ve Çirkin ve akrobatik dans yaptım.” Ama yine de “video tutkusu kaldı”, onun içindeydi ve dışarı çıkıp işi devralmaya çalıştı: “O yıllarda meslektaşlarımı figüran olarak kullandım ya da kliplerimin kahramanlarıoysa pek görünmüyordum çünkü o zamanlar yönetmen olmayı ve hikaye anlatmayı daha çok seviyordum.”

Şeyler birçok sektörde olduğu gibi 2020’de de değişti: “Video hazırlamak için daha fazla çaba harcamaya başladım, ayrıca TikTok ile birçok deneme yaptım, bu da birkaç saniyenin bile eğlenceli olabileceğini anlamama yardımcı oldu.” İşte o dönemde, yani 2020 ile 2021 arası, Mercuri birkaç şeyin farkına vardı: YouTube’un gerçekten bir iş haline gelebileceğini, ancak daha fazla tutarlılığa ve bağlılığa ihtiyaç duyulduğunu, “Bunu artık boş zamanlarımda yapamayacağımı” ve birlikte çalışacak bir ekibe ihtiyacı olduğunu.

“Sahibim Yalnızca 2,5 milyon takipçiye ulaştıSenaryodan çekimlere kadar her şeyi kafasında hayal ettiğini, içerikleri akıllı telefonla çektiğini söyledi – ancak daha sonra her şey bağımsız olarak devam edemeyecek kadar büyük, çok önemli ve profesyonel hale geldi.” videoların yayınlanması için sabit randevular (ve dolayısıyla uyulması gereken son tarihler) ve hikayelerinin ayrıntılı olarak yazılması ve ilgilenilmesi gereken yinelenen karakterlerin bir listesini oluşturduk: temelde 3 tane var, isimleri Küçük Kardeş, Büyük Kardeş ve Anne Mercuri’nin bize gülümseyerek söylediği gibi, bir bakıma “normal, normal olmayan bir aileyi” temsil ediyorlar.

Manuel Mercuri, YouTube'dan 10 milyon takipçiye ulaşan elmas Oluşturucu Düğmesini aldı

Manuel Mercuri, YouTube’dan 10 milyon takipçiye ulaşan elmas Oluşturucu Düğmesini aldı

12 dakikalık video için 3 günlük çalışma

Videolar bu garip ailenin hikayesini anlatıyor, büyük ölçüde Romalı YouTuber’ın yüz ifadelerine dayanıyor ve ses kullanımı minimuma indirildiMümkün olan en geniş kitleye anlaşılır olacak şekilde. Ve bunlar tam olarak bir yazarın (Rodolfo Ciulla), bir set tasarımcısının ve bir set tasarımcısının yardımıyla yaratılmıştır. video yapıcıbir grafik tasarımcısı (Salvatore Maio) ve müdür (Luigi Fiorenti), Mercuri’den maaş alan toplam 5 kişi. Bu nedenle YouTube’u sadece bir iş haline getirmekle kalmayıp, bu işle diğer insanlara da destek veren kişi.

Sıradan olmasına rağmen hiç de basit olmayan işler hâlâ onu ilgilendiren önyargılarMercuri’nin kendisine 10-15 dakikalık bir video oluşturmanın ne kadar zaman aldığını sorduğumuzda bize doğruladığı gibi: “Ekip olarak aramızda ilk gün, yaratmak istediğimiz fikirden başlayarak tartışma ve beyin fırtınası yapıyoruz. benim ya da başka bir personelin olabilir, o zaman Sahnelemeye karar vermek ve organize etmek için başka bir gün ve seti ve diğerini filme almak, kurgulamak ve olası post prodüksiyon çalışmaları için hazırlamak”.

Kısacası, doğru ekipman olmadan daha da uzun olabilecek üç günlük taahhüt: “Ekipman önemlidir – Mercuri bize tekrar söyledi: Diğerleri gibi ben de sahip olduğum akıllı telefonla başladım, iPhone gibi daha iyi akıllı telefonlara ve ardından belirli kameralara, ışıklara ve mikrofonlara geçtim.” Bu giderek daha gerekli bir gerekliliktir ve bakanların giderek daha fazla dikkat ettiği bir durumdur ve Mercuri örneğinde bakanların buna sahip olmasının pek önemi yoktur. genellikle 6 ila 12 yaş arası: “Ulaştığım, aramadığım ama ürettiğim içeriklerin beni getirdiği kitle budur ve bundan mutluyum – dedi bize – Ancak yorumlardan ve verilerden birçok yetişkinin olduğunu görüyorum onları da izleyin, özellikle ebeveynleri. Farklı yaşlardan farklı karakterler yaratma fikri de bu nedenle iyi bir fikirdi çünkü farklı insanlara kendilerini tanımlama şansı verir bazılarında.”

Röportaj

Shutterstock ve yapay zeka ile oluşturulan görseller: telif hakkı kimseye ait değildir, kâr herkese aittir

Muhabirimiz Bruno Ruffilli tarafından

14 Ekim 2023

Gelecek çok platformlu

Sohbetimiz sırasında anladığımıza göre Mercuri’yi en çok tatmin eden şey bu; rakamların ötesinde, ulaşılan hedefler, ekonomik tatminler: “Farklı yaş gruplarından birçok kişi için kanalımın biraz sığınak, biraz huzur bulacağı bir yer olduğunu anladım ve insanlar bana günlerini iyileştirdiğimi veya onları mutlu ettiğimi yazdıklarında mutlu oluyorum. gülümsemek. Yapmak istediğim şey busaf eğlence”.

Peki gelecekte? “Videolarım yurt dışında da, özellikle Amerika, Brezilya ve Meksika’da çokça izleniyor ve bu ülkelerin takipçileriyle, mutlaka bir tur yaparak değil, belki oraya video çekerek canlı olarak tanışmak isterim”. Her şeyden önce, “Çoklu platform olma konusunda, dağıtıldığı yere göre farklı dillerde videolar yapma konusunda ısrarcı olmak isterim” ki bu da Mercuri’nin zaten yaptığı bir şeyTikTok için özel olarak oluşturulan videolarla (burada yaklaşık 24 milyon takipçisi var) ve daha sonra YouTube’da yayınlanan koleksiyonlarda bir araya getiriliyor: “Farklı platformlarda farklı şekillerde konuşabilirsiniz ve konuşmalısınız – bize şunu hatırlattı: Aynı içeriğin birinden diğerine yeniden yayınlanması (birçok yaratıcının yaptığı bir şey, ed.) kullanışlıdır ancak önemli sonuçlar elde etmek istiyorsanız işe yaramaz.”

Şu anda bu 35 yaşındaki Romalının başardıkları kadar önemli. tutkularından biri olan şeyle yaşıyorama gelecekte diğerine dönme olasılığını da dışlamıyor: “Belki tiyatroya dönerim ama şimdilik bulunduğum yerde iyiyim” dedi bize. Bunlar YouTube için videolar ve (açıkçası) YouTube’da video izlemek, özellikle MrBeast (Geçen Nisan ayında başarısını bildirmiştik)arasında Fransız Akamz’ı ve her zaman eğlenceli Mutlu Kelli.

@capoema