Yolsuzluk Savcısı Yargı Dairesi'nden istifa ediyor.

Suzan

New member
Adalet Bakanlığı Kamu Bütünlük Bölümü başkanı, Trump yönetiminden memurlar tarafından göçmenlik üzerinde çalışmasını isteyen zorunlu bir transferi kabul etmeye hazır olmadıktan sonra istifa etti.

Patron Corey Amundson, son birkaç gün içinde yeniden atama hakkında bilgilendirildi. Bay Amundson, sığınak şehirlerine odaklanan bir görev gücüne gönderildiği birçok yüksek kariyer yetkilisinden biriydi – göçmenlik sınırlarını ve tutuklamalarını iyileştirmeye çalışan idari memurlara bağlı kalması beklenen yargı yetkisi.

Haberler tarafından alınan geri çekilme mektubunda, Bay Amundson birçok önemli yolsuzluk davasına 26 yıl içinde departmanda denetlediğini söyledi.

Görevdeki Başsavcı James R. McHenry'ye dönüş mektubunda, “Tüm profesyonel hayatımı federal yasanın apolitik uygulanmasını uygulamak ve çevremdeki kişilerin bu merkezi ilkesini anlamasını ve kabul etmelerini sağlamak için harcadım.” “Hizmetimle gurur duyuyorum ve Amerikan halkı adına adalet arayışı için size en iyisini diliyorum.”

Bakan, “tüm Amerikalıların şiddetli suçların ve kamu yolsuzluğunun belasından korunması da dahil olmak üzere, Bay Trump'ın gündemi için en iyisini dilediğini de sözlerine ekledi.

Bay Amundson, sadece bir hafta boyunca Sanctuary Cities Görev Gücü'nün yeni yönetimine atanan bir dizi Apolitik Yüksek Kaçma Departmanı görevlisine aittir. Bu kariyer memurları, cezai soruşturmalar, yolsuzluk, terörizm, çevre veya sivil haklar yasasında onlarca yıllık uzmanlığa sahiptir ve birçok departman yetkilisi yeni tahsisleri bu insanları yaratmanın veya bunları iptal etmeye zorlamanın bir yolu olarak görüyor.

Bay Amundson Pazartesi günü açıkladı.