YÖK’ten “yüz yüze eğitim” açıklaması

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Yükseköğretim Konseyi’nce (YÖK), 2021-2022 eğitim ve öğretim devrinde örgün programlarda ‘yüz yüze eğitime’ başlanması için gerekli bütün çalışmaların yürütüldüğü belirtilerek, “Salgının seyrine, altyapı imkanları ve yerleşkelerin kapasitelerine göre, Covid-19 salgınına yönelik önlemler kapsamında yükseköğretim kurumlarımız tarafınca gerektiğinde program özelinde yüz yüze ve çevrim içi öğretim yapılabilecektir” denildi.

YÖK’ten yapılan yazılı açıklamada, 2019 yılının sonlarında başlayan Covid-19 global salgını ile bir arada yükseköğretim kurumlarında uzaktan eğitime geçildiği anımsatıldı. Uygulamalı eğitimlerin bir kısmına devam edilmesi ve bilhassa harmanlanmış (hibrit) öğretimin de yaygınlaşması ile birlikte geçen yıl ‘Küresel Salgında Yeni Normalleşme’ çalışmaları yapıldığı açıklandı. Açıklamada, “Salgının dinamik bir müddetç olduğu göz önünde bulundurulduğunda, üniversitelerin ilgili şuraları tarafınca salgının bölgesel ve mahallî seyrine göre farklı programların farklı uygulamaları özelinde planlama yapılması gerektiği belirtilmiştir. Buna nazaran üniversitelerimizde ‘Koronavirus Komisyonları’ oluşturulmuş, süratli karar düzenekleri tesis edilmiştir” denildi.

Yüz yüze eğitimin başlaması için çalışmaların yürütüldüğü belirtilerek, “2021-2022 Eğitim ve Öğretim periyodunda, Yükseköğretim Şurası olarak örgün programlarda ‘yüz yüze eğitime’ başlanması için gerekli çalışmalarımız yürütülmektedir. Salgının seyrine, alt yapı imkanları ve yerleşkelerin kapasitelerine bakılırsa, Covid-19 salgınına yönelik önlemler kapsamında yükseköğretim kurumlarımız tarafınca gerektiğinde program özelinde yüz yüze ve çevrim içi öğretim yapılabilecektir” denildi.