Yılbaşı yasağında kargolar çalışıyor mu? 1-2-3 Ocak tarihinde kargolar dağıtım yapacak mı?

celikci

New member
Yılbaşı yasağında kargolar çalışıyor mu? 1-2-3 Ocak tarihinde kargolar dağıtım yapacak mı?
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ülkemizde de etkisini göstermeye devam ederken 2021 yılına da koronavirüsün gölgesinde girildi. Yılbaşı dolayısıyla ülkemizde 4 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilirken bu yasak pek çok soruyu beraberinde getirdi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Ocak günü resmi tatil olarak açıklandı ancak bunun yanında koronavirüs salgını sebebiyle 4 günlük bir sokak kısıtlaması uygulanmasına karar verildi. Peki, yılbaşı yasağında kargolar açık mı? 1-2-3 Ocak’ta kargolar dağıtım yapacak mı? İşte detaylar… 1 Ocak’ta Kargolar Çalışıyor Mu?Koronavirüs salgını dolayısıyla ülkemizde yayılmasını önleyebilmek amacıyla yılbaşı kutlamaları yasaklanmış ve 4 günlük sokağa çıkma yasağı kararı alınmıştı. Normal şartlarda Bakanlığın yayımladığı genelgeyle yasaktan muaf olan kargo şirketleri, 1 Ocak tarihinin resmi tatil olması sebebiyle bugün hizmet vermiyor fakat bazı kargo şirketlerinin politikaları gereği resmi tatil günlerinde kısmi hizmet verme ihtimalleri bulunabiliyor. 4 Günlük Sokağa Çıkma Yasağından Muaf Olacaklar İçişleri Bakanlığı’ndan yayımlanan yeni genelgede, salgının yayılmasını önleyebilmek amacıyla ülke genelinde 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacağı duyurulmuştu. Alınan bu karar kapsamında, 31 Aralık 2020 Perşembe saat 21.00’dan 4 Ocak 2021 Pazartesi saat 05.00’a kadar sokak kısıtlaması geçerli olacak. İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgenin detaylarına göre, su, kargo, gazete, mutfak tüpü gibi dağıtım firmaları ve çalışanları yasaktan muaf olacak.

ALINTIDIR