Yetenekli Ünal’a ‘açım vallahi’ diye seslenen çiftçi konuştu: Boş hususlara değinildi

semaver

Active member
Yetenekli Ünal’a ‘açım vallahi’ diye seslenen çiftçi konuştu: Boş hususlara değinildi Adıyamanlı çiftçi Ali Avcı, AKP Küme Lider Vekili Uzman Ünal konuşma yaptığı sırada “Vallahi açım ben” diye bağırınca apar topar salondan çıkarıldı. Olayın akabinde Ünal, esnafın sıkıntılarını dinlediklerini belirterek toplumsal medya hesabından, “Adıyaman’ın gönlü geniş, bedelli esnafıyla beraberyiz” paylaşımı yaptı.

Provokatörlükle suçlanan çiftçi Ali Avcı, Sözcü’den Hasan Kaya’ya konuştu. Avcı, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

BOŞ MEVZULARA DEĞİNİLDİ

Ben AK Partiliyim, beraberinde sandık nazaranvlisiyim. Bizim toplantı vardı, ben de toplantıya gittim. Ben zannettim ki işsizlik, yoksulluk, pahalılıktan bahsedilecek. Orada devamlı bildiğimiz şeylerden bahsedildi. Boş hususlara değinildi. Biz devletimizi, milletimizi seven insanlarız. Ben işsizim. görüşmede havadan sudan konuşulunca ben de yansımı lisana getirdim. Adıyaman’da büyük bir işsizlik var. Millet lisana getirmekten korkuyor. “Ben işsizim, ben açım” dedim. Ben oraya provokasyon için değil, onunla görüşüp sıkıntımı anlatmak için gittim.

KOYUNLARIMI SATMAK ZORUNDAYIM

Adıyaman’ın Gölpınar köyünden 5 sene evvel merkeze taşındım. İş bulamayınca hazine toprağına çiftlik kurdum. Ziraat Bankası’ndan 100 bin TL kredi çektim, koyun aldım. Üçüncü etraf yolu yere denk gelince yıktılar çiftliğimi. Koyunlarımı borçlarım yüzünden ziyanına satmak zorunda kaldım. Belediyeye gittim durumumu anlattım. “Benim masrafımı verin” dedim. Bana yalnızca 3 bin TL’ye yakın bir para verdiler. halbuki ben hayvanlarımı sattım en az 50 bin lira ziyan ettim. Çiftliğim gitti, işsiz kaldım. Çocuklarımdan biri de askere gidecek. Üniversiteyi kazanan bir oğlum vardı. Turizm ve otelcilik kısmını kazanmıştı, üniversiteye gidecekti. “Oğlum sen üniversiteye devam et, ben dilensem de seni okuturum” dedim. O da bana, “Baba sen işsizsin, meskende çalışan yok. Ben de okursam aç kalırız” dedi. Ben gittim muhtarlıktan fakirlik kağıdı aldım, bu sene üniversiteyi okumasını erteledim. Oğlum gençlerin oynadığı oyun salonunda çalışıyor. Onun verdiği günlük 50 lirayla geçiniyorum. Biz kederimizi kime anlatalım.