Yeniçağ muharririne AKP’li vekile cinsel tacizden ceza

semaver

Active member
Yeniçağ muharririne AKP’li vekile cinsel tacizden ceza AKP Tokat Milletvekili Hasret Güçlü’ye, toplumsal medyada paylaştığı bir fotoğrafının altına yapılan ‘evlilik teklifi’yle tacizde bulunuldu. Varlıklı, teklifi yapan 70 yaşındaki Osman Dereli ile buna yorum yapan ve paylaşan gazeteci Kemal Vanlı’yı şikayet etti. Osman Dereli ile Kemal Vanlı hakkında cinsel taciz hatasından dava açıldı.

AKP’li Varlıklı tarafınca ‘cinsel taciz’ cürmüyle kendisine dava açılan Yeniçağ müellifi Kemal Vanlı, yaşanan bu süreci “Nasıl ‘sapık’ ilan edildim?” başlıklı yazısıyla bugünkü köşesine taşıdı.

Mahkemenin geçtiğimiz Salı günü kendisini ‘cinsel taciz’ hatasından mahkûm ettiğini belirten Vanlı, yaşanan olayı şöyleki anlattı:

“Bir gün 70 yaşındaki bir adam Ak Parti Genel Lider Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Hasret Güçlü’nün toplumsal medyadan paylaştığı fotoğrafının altına, tercihi Hasret hanıma bırakarak; evlenme yahut flört teklif etti. Bu az rastlanır durum da bana bir takipçim tarafınca iletilince; Hasret bayanın paylaşımı ve altındaki yorumun ekran manzarasını alarak ve bu garip evlenme teklifinin, üzerine, “hayat sürprizlerle dolu” yazarak takipçilerime duyurdum…

Bu ortada; ben Tokat yerelinde epeyce tesirli olan bir gazeteciyim ve Tokat milletvekili olmasından dolayı Hasret Güçlü’yü sıkça eleştiririm. Ulusal ve yerelde o kadar epey kusur yaptı, partisine de kendisine de o kadar fazlaca ziyan verdi ve bu o kadar epey eleştirildi ki; artık Tokat’tan bırakın seçilmeyi bence aday gösterilme bahtı dahi kalmadı.

Sanırım biraz da bu durumun kiniyle; milletvekili Güçlü, kendisine yapılan teklifi, takipçilerime duyurmamı, “Kemal Vanlı bana cinsel tacizde bulundu” diyerek şikayet etti.. Akabinde savcı buna iddianame yazdı… Finalde ise; hâkim beni cinsel tacizden hatalı buldu… İşte; bir insanın cinsel taciz üzere, ömrünü karalayacak bir hatadan mahkûm edilmesi bu kadar kolay, bu kadar süratli oldu…

Mahkemede anlattım; ben bir gazeteciyim. O adam evlenme teklif ettiyse de, cinsel tacizde bulunduysa da, bunun haber pahası var ve her gazeteci doğal olarak bunu alır yayınlar… bu biçimdesine sıradan bir hareket cinsel taciz üzere insan hayatını lekeleyen bir cürümle cezalandırılamaz… Ve daha pek fazlaca şey anlattım fakat; beyhude… her neyse artık, bunun teselli edici bir yanı da var… Değil mi fakat; ya adam evlilik teklifi değil de işlediği bir cinayetin imgesini paylaşsa… Ben de bir gazeteci olarak bunu, “hayat sürprizlerle dolu” diye yazarak yayınlasaydım ne olacaktı?.. Bu şikâyet ve yargılamadaki mantığa göre; bu defa de cinayetten mahkûm olacaktım…

Suçlama da, iddianame de, karar da bana niçinse, ‘kanırta, kanırta’ denebilecek kadar zorlama geliyor.. Lakin bir daha de düşününce, “şikâyet eden yanılsa, savcı yanılmaz; savcı yanılsa, hâkim yanılmazdı” diyerek bu sonucu kabullenmeye zorluyorum kendimi… Evet efendim durum bu.. Bir gün hiç yokken; cinsel tacizci bir sapık olduğunuz tescillenebilir… Zira; hayat hâlâ sürprizlerle dolu…”