Yaşarken helvasını yedi

semaver

Active member
Yaşarken helvasını yedi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yaşayan 57 yaşındaki Kerem Erboy, 2020 yılında kalp krizi geçirdi ve tedavi olduktan daha sonra yaklaşık 1 yıl boyunca rastgele bir hastaneye başvurmadı. Geçtiğimiz günlerde ağzında oluşan rahatsızlık sebebiyle sıhhat ocağına giden Erboy, vazifeli doktor ilaç yazacağı sırada beklenmedik bir olayla karşılaştı. Doktor sisteme girince meyyit kaydının bulunduğunu öğrenen Erboy, hayatının şokunu yaşadı. bir daha de tabibe ilaç yazdıran Kerem Erboy, çabucak sonrasında yazdırdığı ilaçları almak için eczaneye gitti. Eczane sisteminde de meyyit gözüken Erboy’a bu sebepten dolayı ilaç verilmedi. Gerekli yerlere başvuran lakin bir sonuca varamayan Erboy, arkadaşlarının da maskotu oldu. Arkadaşları tarafınca kendisine yapılan helvayı yiyen Erboy, “Şimdi yaşıyor muyum hayatıyor muyum?” diyerek isyan etti.

“SEN SİSTEMDE MEYYİT GÖZÜKÜYORSUN”

1 sene evvel kalp krizi geçirdiğini ve hastanede tedavi gördüğünü söyleyen Kerem Erboy, “Hastanede 2,3 saat müşahede altında kaldım, sonrasındasında taburcu edildim. Uzun mühlet daha sonra hastanelik bir durumum olmadı ve 1 seneyi aşkın hastaneye gitmiyordum. Kısa müddet evvel ağzım şişmeye başladı. Ağzım şişmeye başlayınca sıhhat ocağına gittim. Doktor beni muayene etti ve ilaç yazmak için sisteme girdi. Sisteme baktığında bana ‘Sen sistemde meyyit gözüküyorsun’ dedi. Ben de sistemdeki yazıyı cep telefonum ile çektim. Fakat tabip ilacı almam gerektiği için reçeteye ilaç yazdı. Eczaneye ilacı almak için gittiğimde benden kimlik numaramı istediler. Eczanedekiler de tıpkı biçimde sistemden meyyit gözüktüğümü ve ilaç veremeyeceklerini söylemiş olduler” dedi.

“ŞİMDİ YAŞIYOR MUYUM YAŞAMIYOR MUYUM?”

Sorunun düzeltilmesi için çeşitli kurumlara başvurduğunu söyleyen Eboy, sonrasındasında eşiyle bir arada mevt kaydını almak için Kocaeli Devlet Hastanesi’ne gittiklerini belirtti. Kerem Erboy, “kadınıma ‘Madem ölmüşüm vefat raporumu al’ dedim. Alışılmış Kemal Sunal sineması üzere biz de bayanın ardına takıldık. Bizi oradan oraya gönderdiler, morga gönderdiler, bir yerlere telefon açtılar, rastgele bir şey olmadı. Biz tekrar eczaneye döndük. Eczane bir şey yapamayacağını söylemiş oldu. Kime gitsek topu birbirlerine atıyorlar. Kimi beşerler bana, ‘Sen reklam için televizyona çıkıyorsun’ diyor. Ben reklam hedefinde değilim ki, çalışıyorum. 1 yıldır sigortam yatıyor fakat bir ilaç alamıyorum. Eczanede meyyit gözüküyorum. Artık yaşıyor muyum hayatıyor muyum? Bu durumun düzeltilmesini istiyorum” formunda konuştu.

“HELVAMI BİLE YEDİM”

Maaşını aldığını, vergisini ösöylemiş olduğini lakin ilaç alamadığını söyleyen Erboy, “Yaşayıp yaşamadığımı ben de bilmiyorum ve bunun düzeltilmesini istiyorum. Bana yol gösteren de yok. Arkadaşlarım içinde komik bir durum oluştu. Arkadaşlarım bana helva yaptırdı. Helvamı bile yedim. Hem gülüyorum, hem üzülüyorum. Arkadaşlarım bana ‘Ne yapıyorsun meyyit?’ diyorlar” dedi.

“ÖLÜ GÖZÜKTÜĞÜ İÇİN İLAÇ ALAMIYOR”

Kerem Erboy’un durumunu anlatan eczacı İlhan Oktulmuş, “Kerem ağabey bizim daima müşterimiz. Daha evvel de geldi. 23 Ekim 2020 yılında devlet hastanesinin aciline başvurmuş. O gün muhtemelen bir yanlışlık olmuş ve hastanede kendisini ölmüş diye geçmişler. Sisteme vefat kaydı girilmiş. Meyyit gözüktüğü için ilaç alamıyor. Sistemden düzeltilmedikçe Kerem ağabeye sistem ilaç vermiyor” sözlerini kullandı.