‘Yaşamhak Otobüsü’, mevsimlik tarım emekçileri ile buluştu: “Bu çürümüş sistemi değiştireceğiz”

semaver

Active member
‘Yaşamhak Otobüsü’, mevsimlik tarım emekçileri ile buluştu: “Bu çürümüş sistemi değiştireceğiz” Bayana yönelik şiddeti bitirmek ve İstanbul Sözleşmesi’ni uygulatmak kararlılığı ile yollara düşen YaşamHak otobüsü, Adana’daydı.

CHP Bayan Kolları Genel Lideri Aylin Nazlıaka, CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Ceyhan Belediye Lideri Hülya Fazilet ve CHP örgütü ile bir arada Adana’nın Ceyhan ilçesindeki Çiçekli Köyü’nde kurulan çadır kenti ziyaret etti. 23 çadırda çoğunluğunu bayan ve çocukların oluşturduğu mevsimlik tarım çalışanları ile görüştü. Nazlıaka izlenimlerine ait yazılı açıklama yayımladı.

COVİD-19 SALGINI KARŞISINDA SAVUNMASIZLAR

İktidarın Covid-19 salgınına karşı her fırsatta maske, aralık ve hijyenin ehemmiyetine vurgu yaptığına fakat bunun gereğin yerine getirmediğine işaret eden Nazlıaka, “Bir zahmet gidip mevsimlik çalışan tarım personellerini bir ziyaret etsinler. Onlar için maske ve su lüks tüketim kategorisinde” dedi.

Nazlıaka şu tabirleri kullandı:

BELEDİYE YARDIM EDİYOR LAKİN YETMİYOR

Ceyhan Belediyesi’nin tarım emekçilerinin gereksinimlerine yetişmeye çalıştığını, ancak belediyenin hizmetlerinin ve bütçesinin toplumsal ve ekonomik garanti üzere sıkıntıları çözecek merci olmadığını belirten Nazlıaka, “Ceyhan Belediye Liderimiz Hülya Fazilet yardımıyla pak içme suyu gereksinimini gidermek için adım atılmış. Beşerler bu durumdan epeyce memnun, pak içme suyuna kavuşmanın büyük bir nimet olduğunu söylüyorlar. Pak içme duyu dahi lüks… Sulak bir yerde yaşadıkları için sivrisinek, fazlaca sayıda böcek, akrep ve yılanla iç içe yaşadığını söyleyen emekçilerin ilaçlama talebi de yerine getirilecek. Ama yağmur yağdığında çamur ortasında kalan çadırlardan pak banyo ve tuvalet hizmetine kadar yapılması gereken çok iş var. Bütün bu hizmetler yalnızca belediyeler ile sağlanamaz. Hükümetin ülkenin dört bir yanında yaşamaya çalışan mevsimlik tarım emekçileri için toplumsal teminat içeren siyasetler üretmesi gerekiyor” sözlerini kaydetti.

EĞİTİMDEN UZAKLAŞAN ÇOCUKLAR

Nazlıaka, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Çadırda kalan onlarca çocukla sohbet ettim. Uzaktan eğitim sürecinde, eğitim ömründen büsbütün koptuklarını gördüm. İnternetin olmadığı ortamlarda, tabletten kelam dahi edilemez. Birinci seçimlerde iktidara gelip, tüm çocuklarımız için eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacağız.

Mevsimlik tarım personellerinin toplumsal garantisi yok. Hasta bulunmasına rağmen aylardır hastaneye gidemediğini anlatan bayanlar ve çocuklar var. Bu hoş beşerler, yok sayıldıklarını düşünüyor. Haksız da sayılmazlar. Hükümet, hayat şartları, eğitim ve sıhhat hizmeti için hiç bir adım atmayarak mevsimlik tarım emekçilerini yok sayıyor.

Genel Liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu’nun da lisana getirdiği üzere çabucak seçim yapılmalıdır. Bu çürümüş sistemin değişmesinin tek yolu halkın iktidarıdır. Halkın partisi olarak iktidara geldiğimizde bu çürümüş sistemi değiştireceğiz. İnsanca hayat her insanın hakkıdır!”