Yargıtay’dan Demirören sonucu

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Demirören Holding İdare Heyeti Lideri Yıldırım Demirören’e yönelik lisana getirilen ‘kirli’ sözcüğü, Yargıtay tarafınca ‘hakaret’ olarak kabul edildi ve lokal mahkemenin verdiği beraat sonucu bozuldu.

“KİRLİ BİR ADAM”

“Devletin güvenliğine ait evrakları tahrip etme, hedefi haricinde kullanma, hile ile alma, çalma”, “Devletin güvenliğine ait bilinmeyen evrakları temin etme”
suçlamalarıyla 2015 yılının mart ayında tutuklanan ve hala tutuklu yargılanan FETÖ tutuklusu Mehmet Baransu’nun 2013 yılında katıldığı bir televizyon programına kullandığı sözler, Yıldırım Demirören tarafınca yargıya taşındı.

DAVA AÇILDI

2 Mayıs 2013’te katıldığı programda, Demirören’den kelam ederken “Yıldırım Demirören’in, kirli bir adamın, -bunu her yerde kullandım, beni mahkemeye versin diye daima ısrarla söylüyorum- yaptığı ortada. Uydurma dokümanlarla Beşiktaş’ı göndermedi. Yaptığı işler ortada. Kirli bir adamın yaptığı bu kirliliği temizlemek için uydurduğu kılıflar” kelamları niçiniyle dava açıldı.

LOKAL MAHKEMEDEN BERAAT KARARI

Bakırköy 48. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 24 Mart 2015’te karar çıktı. Mahkeme, Baransu’nun Demirören’e yönelik kelamlarını ‘sert bir üslupla yapılan kaba ve nezaket sonlarını aşan ağır eleştiri’ kapsamında kaldığına karar vererek beraatine hükmetti.

YARGITAY’A TAŞINDI

Mahkemeden çıkan beraat sonucu, Demirören’in avukatları tarafınca Yargıtay’a taşınarak temyiz edildi. Yargıtay 4. Ceza Dairesi, temyiz müracaatıyla ilgili 19 Ekim 2020’de sonucunı verdi.

YARGITAY: ONUR, ONUR VE SAYGINLIĞINI RENCİDE EDİCİ

Yargıtay’ın sonucunda, Baransu’nun kelamlarının canlı yayında tek taraflı bir programda söylenmesi, tartışma ortamında söylenmemesi ve tıpkı kelamların biroldukca sefer tekrar edilmesi dikkate alınarak, Demirören’in onur, onur ve saygınlığını rencide edici nitelikte olduğu açıklandı.

Bu niçinle Bakırköy 48. Asliye Ceza Mahkemesi’nin verdiği beraat sonucu bozuldu.

DURUŞMA GELECEK HAFTA

bir daha başlayan yargılama, gelecek hafta Bakırköy 48. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.