Yardım durumu kapsam dışına çıktı ne demek? Sosyal yardım kapsam dışı uyarısı nedir?

celikci

New member
Yardım durumu kapsam dışına çıktı ne demek? Sosyal yardım kapsam dışı uyarısı nedir?
Koronavirüs salgınıyla birlikte verilen sosyal yardımlarla ilgili araştırmalar sürüyor. Son olarak hane başı 1100 TL destek ödemesi yapılacağı açıklanmıştı. Destek açıklamasının ardından başvuruda bulunan vatandaşlar 'Yardım durumu kapsam dışına çıktı' şeklinde ibarelerle karşılaştı. 1100 TL sosyal yardımdan faydalanıp faydalanamadığına dair araştırmalarda bulunan vatandaşların karşılaştıkları 'Sosyal yardım kapsam dışına çıktı' şeklindeki ibarelerin ne anlama geldiği merak ediliyor. Peki, sosyal yardım kapsam dışına çıktı ne demek? Merkezi yardım kapsam dışına çıktı ne anlama geliyor? İşte detaylar... Sosyal Yardım Kapsam Dışı Ne Anlama Geliyor?Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın pandemi döneminde hane başına 1100 TL sosyal yardım yapılacağına dair açıklamasının ardından duyurusu yapılan sosyal yardımın kendisine çıkıp çıkmadığını araştırmaya başlayan vatandaşlar e-Devlet üzerinden sorgulama işlemlerine başladı. Ancak sisteme giren bazı vatandaşlar 'Sosyal yardım kapsam dışı, merkezi yardım kapsam dışına çıktı' şeklinde ibarelerle karşılaştı. Sistemde bu ibarenin çıkma sebebi ise kişinin sosyal yardım alma şartlarını taşımıyor olması şeklinde açıklandı. 1100 TL Sosyal Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?Pandemi döneminde ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak olan 1100 TL sosyal yardım desteğine başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor. Başvuru yapacak olan vatandaşlardan T.C Kimlik numarasının sonu '0' olanlar Pazartesi, '2' olanlar Salı, '4' olanlar Çarşamba, '6' olanlar Perşembe ve '8' olanlar Cuma günü başvuru yapabiliyor. Cumartesi ve Pazar günleri ise herhangi bir sınırlama bulunmuyor ve herkes başvuru yapabiliyor. Kimler 1100 TL Sosyal Yardım Başvurusu Yapabilir?T.C Kimlik numaralarının son hanesine göre başvuruları alınmaya başlanan 1100 TL sosyal yardım için bazı şartlar bulunuyor. Sosyal yardım başvurularında değerlendirmeler kişi bazlı değil hane bazlı olacak. Aynı haneden birden fazla başvuru yapılması halinde tek başvuru değerlendirmeye alınacak. Başvuru yapan kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamda birinin olması halinde başvurusu değerlendirmeye alınmayacak. - Pandemi destek programları Faz-1 ve Faz-2 kapsamında verilen 1000 TL'den yararlanan - 5510 sayılı Kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri - 5510 sayılı Kanunun 4/C kapsamındaki memurlar - SGK'dan gelir ve aylık alanlar - İŞKUR işsizlik ödeneğinden faydalananlar - İŞKUR kısa çalışma ödeneğinden faydalananlar

ALINTIDIR