Yapamazsın diyenlere inat otizmli Kutluhan üniversiteyi kazandı!

erkan_623

New member
Kutluhan Bozbay’a 3 yaşında otizm teşhisi konuldu. İlkokulu Fevzi Çakmak İlkokulu’nda bitiren Bozbay, bir yandan da özel eğitim dersleri almaya devam etti. Anaokulu ve ilkokulda da kaynaştırma öğrencisi olarak eğitim bakılırsan Bozbay, o periyotta arkadaşları ile bağlantı kurmakta kuvvetlik çekse de pes etmedi. Bozbay’ın hayatı, kaynaştırmalı olarak lise tahsilini tamamladığı İzmir Eşrefpaşa Anadolu Lisesi’nde değişmeye başladı. Motosiklet tutkunu olan Bozbay, üniversite imtihanında Ege Üniversitesi Tarih Kısmı’nı kazandı. Yaşadığı güçlü süreci anlatan Kutluhan Bozbay, yapılan olumsuz yorumlardan etkilenmeden maksatları için çalıştığını belirtip, “İlkokul sıkıntı geçti. Arkadaşım yoktu, toplumsal ömrüm hiç yoktu. Ortaokulda yavaş yavaş alışmaya başladım. İlkokulda müzik öğretmenim müziğe olan ilgimi keşfetti. Piyano çalmayı öğrendim, şu an gitar da çalıyorum. Lisedeki arkadaşlarım, öğretmenlerim bana fazlaca takviye oldu. Lisede, kendimi aştım diyebilirim” dedi.

MOTOSİKLET SEVGİSİ BİR TUTKUYA DÖNÜŞTÜ

Küçük yaşta babası Murat Bozbay yardımıyla motosikletle tanıştığını lisana getiren Kutluhan Bozbay, bu sevgisinin vakit içinde bir tutkuya dönüştüğünü söylemiş oldu. Ehliyetini aldıktan daha sonra motosiklet kullanmaya başladığını tabir eden Bozbay, “Babamla şenliklere gittik, gezdik. İnsan motosiklete bir defa binince tekrar bırakamıyor. Ardında oturmaya başlayan sonrasındasında kendi de kullanmak istiyor. Benim için de o denli oldu. Lise arkadaşlarımdan da motosiklet kullanan var. bir arada grup olarak seyahatlere çıkıyoruz. Motosiklet kullanmak epeyce keyifli. Trafikte tehlikeli de olsa dikkatli biçimde kullanıyorum” dedi.

İNANCINI HİÇBİR VAKİT KAYBETMEDİ

Oğlu Kutluhan Bozbay’a olan inancını hiç bir vakit kaybetmediğini vurgulayan harita teknikeri anne Işılay Cengiz (44) ise oğlu hakkında yapılan olumsuz yorumlara her vakit kulaklarını tıkadığını söylemiş oldu. Otizmli çocuk sahibi olan anne ve babalara seslenen Cengiz, “Aileler hiç bir vakit pes etmesin. Bu çocuklar, hakikat eğitim, sevgi ve ilgiyle hayli yol kat ediyorlar” dedi. Kutluhan’ın üniversiteyi kazanarak yapılan tüm olumsuz yorumları bir kalemde sildiğini lisana getiren Cengiz şunları söylemiş oldu: “3 yaşına kadar konuşmadı. 3 yaşındayken otizm teşhisi konuldu. Özel eğitime başladık. 5 yaşında bir daha konuşmaya başladı. Kaynaştırma öğrencisi olarak ilkokula başladı. 15 yaşında gelişimi durdu. Öğretmeni ‘Otizmli çocuklar Murat 131, başkaları Mercedes. Yola birebir anda çıksalar da Murat 131 geride kalır’ formunda bir yorum yapmıştı. Kutluhan okumayı söken birinci 15 öğrenciden bir tanesiydi. Yazma konusunda zorlandı. Öğretmeni ‘Olmuyor Işılay Hanım, olmuyor’ sıkıntısı. Bu yaklaşım beni epey üzüyordu lakin Kutluhan tüm bu yorumları sildi geçti.”

AZMİN ZAFERİDİR

Kaynaştırma öğrencisi olarak okula başlayan Kutluhan’a sınıf arkadaşlarının da büyük dayanak verdiğini kaydeden İzmir Eşrefpaşa Anadolu Lisesi Okul Müdürü Selman Er, “Kutluhan bize özel bir öğrenci olarak geldi. Mezun oluşu fazlaca daha özel oldu. Sınıfına, okula ahenk sağlaması kolay oldu. Kutluhan’ın üstündeki en büyük emek annesinindir daha sonrasında teşekkür edilmesi gereken biri var ise o da öğrenci arkadaşlarıdır. Kutluhan’ı inanılmaz sahiplendiler. Öğretmenlerimizin de katkısı oldukçatur. Kutluhan bir azmin zaferidir; üniversiteli oldu” diye konuştu.

KAYNAK: DHA