Yanlış operasyon kararı 3 yıldır gözlerini kapatamıyordu! Devayı Türkiye’de buldu

erkan_623

New member
Emekli bir adam, geçirdiği başarısız ameliyatlar niçiniyle üç yıldır gözlerini kapatamadığını sav ediyor. 79 yaşındaki Pete Broadhurst, 2019’da şişkin yanaklarını düzeltmek için estetik ameliyata 11 bin sterlin harcadı. Başarısız operasyonun akabinde Türkiye’de geçirdiği düzeltici ameliyattan daha sonra bile, Pete sol gözünü kapatamıyor. 79 yaşındaki adam geceleri uyuyabilmek için gözlerini bantlıyor ve göz kuruluğunu önlemek için günde sekiz kere damla kullanıyor. Yaşlı adam, kapatmak istediğinde bile açık kaldığı için gözlerinin “korkutucu” göründüğünü söylemiş oldu.

SORUN GÖRÜNÜŞÜN ÖTESİNE ÇIKTI

Emekli adam, görünüşünün alakalarının bozulmasına sebep olduğunu tez etti. Emekli bir ressam ve dekoratör olan Pete, insanları ameliyatın riskleri konusunda uyarıyor. Pete, “Bir gün otobüse binerken bir adam, ‘Aman İlahım, yüzüne ne oldu?’ dedi. esasen makus hissediyordum, bu daha da makus hissetmemi sağladı. Sorun görünüşümün ötesine geçti. Yalnızca rahatlamak istiyorum. Diğerlerine dikkatli olmalarını söylemek istiyorum zira başarısız bir operasyon hayatınızı mahvedebilir.” dedi.

KARISI TERK ETTİ

Pete’in sorunu 1959’da yanaklarının şişmesine niye olan bir diş sorununu düzeltmek için üçüncü sınıf bir oklüzyon yaptırdığında başladı. Yanaklarının hamster üzere şiştiğini söyleyen adam, karısının da kendisini bu sebeple terk ettiğini anlattı. Görünüşüyle ilgili güvensizliklerinin arttığı iki ilgiden daha sonra Pete, ameliyat olmak istediğine karar verdi. İki çocuk babası adam, BMI The Priory Hastanesi’ne başvurdu ve boyun germe, göz altı blefaroplastisi ve rinoplasti için ameliyat masasına yattı.

DAYAK YEMİŞ ÜZERE GÖRÜNÜYORDU

Kendisine, bu operasyonların yanaklarının boyutunu küçültmesine yardımcı olacağı söylendi. 24 Ocak 2019’da dokuz saatlik operasyon geçiren adam, sonraki gün taburcu edildi. Pete, “Dayak yemiş üzere görünüyordum. Vahimdi ve gözlerimi kapatamıyordum. Bütün gece hastaydım. Ameliyattan daha sonraki gün bu operasyonu hiç geçirmemiş olmayı diledim” diye konuştu. Ameliyattan iki hafta daha sonra dikişleri aldırmak için hastaneye döndü ve sıhhat gorevlilerine, gözlerinin epeyce tahriş olduğunu ve sulandığını söylemiş oldu. Fakat Pete, ona her şeyin olağan olduğunu ve yan tesirlerin geçeceğini söylemiş olduklerini tez ediyor.

DÜZELTİCİ AMELİYAT AYARLANDI

sonrasındasında 23 Mart 2019’da rutin prostat muayenesi için Good Hope Hastanesine gitti. Fakat tabip gözlerinin hasarlı olduğunu fark etti ve akabinde Birmingham ve Midland Göz Merkezi’ne sevk edildi. Orada ona gözlerini kırptığında yahut uyuduğunda gözlerinin tam olarak kapanmadığını söylemiş olduler ve bunun ektropion ismi verilen göz kapağı ameliyatından kaynaklanan yaygın bir komplikasyon olduğunu deklare ettilar.

İNSANLARIN YÜZ SÖZLERİNİ ÇÖZEMİYOR

Fakat oradaki hekimler, birinci ameliyatı özel olarak yaptırdığı için onu tedavi edemediler, bu yüzden BMI’ye döndü. Burada hekimi, yanaklarındaki derinin göz kapaklarıyla buluşmasına yardımcı olmak için bir deri grefti için BHI Parkside’da fiyatsız bir düzeltici ameliyat ayarladı. 13 Mayıs 2019’da bir saatlik bir operasyon geçirdi. Lakin ortadan iki yıldan fazla bir süre geçmesine karşın Pete hala sol gözünü kapatamadığını söylüyor. “Gözlerim bozuldu, zar sıkıntı gorebiliyorum” diyen emekli adam, otomobil kullanamıyor yahut insanların yüz tabirlerini seçemiyor. Pete, gayesi nazaranmediği için atış hobisinden de vazgeçmek zorunda kaldı. bu biçimdedan beri tüm özel hastaneler, görme problemlerini daha da kötüleştirebilecekleri için daha fazla ameliyat yapmayı reddetti. Bu yüzden Pete yurt dışına gitmek zorunda kaldı ve Türkiye’deki bir hastaneye gelerek bir operasyon daha geçirdi. Yaşlı adam, bir operasyon daha geçirmek için bu yıl ortasında tekrar Türkiye’ye gelecek.