Wi-Fi’yi bir sanat eseri yapan girişim. Andrea Calcagno ve Cloud4Wi’nin Hikayesi

Suzan

New member
Dünyadaki en popüler teknolojinin ne olduğunu biliyor musunuz? Ve en evrensel? Wi-Fi, Los Angeles’tan Hong Kong’a kadar dünyanın tüm şehirlerini dolaşan aynı standarda sahip tek teknoloji. Her birimiz için bağlantı anlamına gelir. Onda daha fazlasını gördü. Bir model başlangıcının oluşturulacağı bir değer: Bulut4Wi. Ve bu onun hikayesi.

19 yaşında reklam teknolojisi yapmak istiyordu. Onun tutkusu sanattı. Ama matematikte ve fizikte iyiydi ve her bakımdan bir mühendis olması gerekiyordu. Böylece Cosenza’dan ayrılır, Pisa’ya gider, mühendisliğe kaydolur. Ancak, Telekomünikasyonu seçer. Kablosuza aşık oluyor çünkü onda sanatsal bir şeyler buluyor. 24 yaşında onur derecesiyle mezun oldu ve ilk üniversite yan ürünlerinden birini yarattı. Kablosuz için bir mükemmeliyet merkezi. Çok şey öğreniyor, büyük operatörlerin yeni teknolojileri benimsemesine yardımcı oluyor ama sonra daha da ileri gitmek istiyor. Wi-fi’de bağlantının ötesinde bir değer olduğunun farkında. Bilgi alma şansı var.

güzel beyinler

Sonsuz gençlik iksirini arayan simyacı bilim adamı Marco Quarta

kaydeden Eleonora Chioda

19 Mart 2023

Böylece 2014 yılında fiziksel mekanlardaki kablosuz bağlantılardan iş üreten bir girişim kurdu. Hemen uluslararası bir vizyona sahip oldu. Ve teknik olarak İkili şirket denen şeyi yaratır. ABD’de genel merkez (önce San Francisco, sonra New York’ta) ve İtalya’da Pisa’da araştırma ve geliştirme merkezi. Herkesi fethedin. Büyük ticari markalar. Albertsons, Adidas, Guess, Puma, Campari Group, Ferrari, Lacoste, Prada, İtalyan FS Group… Yatırımcılar. Müşteriler. Ve artık parayı yakmıyor, üretiyor. Mali açıdan karlıdır. 2023’te şirket %30 FAVÖK’e ulaşıyor. Ve özel sermaye ve stratejik ortak pazarı için çok çekici. Ve bir sonraki hamlesinin bir çıkış olacağına bahse girebiliriz.

o andrea calcagno. İle Davide Quadrini, United Ventures’tan İtalyan yatırımcı Massimiliano Magrini’nin ilk güveni sayesinde hemen yükselen Pisa’da doğan bir girişim olan Cloud4Wi’yi kurdu. İlk günden itibaren küresel vizyon. Cloud4Wi, doğumdan iki ay sonra San Francisco’ya taşınır. Tüm büyük Bulut şirketlerinin bulunduğu sokakta. Hemen satın alma teklifleri alır. Küçük özsermaye hisseleri satıyor. Pes etmez. Böylece Silikon Vadisi’ndeki risk sermayesi dünyasının en tanınmış isimlerinden biri olan Gill Cogan’ın Opus Capital’i Cloud4Wi’ye giriyor. Ve son zamanlarda, De Agostini grubunun sahibi olan Drago ve Pellicioli ailesi gibi en önemli İtalyan ailelerinden biri. Doğru zamanda, 2019’da Calcagno genel merkezi New York’a taşıyor.

güzel beyinler

Musk’ın tünellerini kazması için seçtiği mühendis Riccardo Biasini: “Daha iyi hareket etmeni sağlayacağım”

kaydeden Eleonora Chioda

02 Nisan 2023

“Bulut çözümümüzle, halka açık yerlerde veya şirketlerde, yüksek güvenlik düzeyiyle evdeki gibi bir wi-fi ağına bağlanma deneyimini geliştiriyoruz. Bu bağlantılardan, yeni deneyimler sağlayan davranışsal bilgiler çıkarıyoruz. yakınlık pazarlaması veya coğrafi konumlu uygulamalar bağlamında”.

Silikon Vadisi şirketlerinin yetenekleri çekmek için tercih ettiği fakülte olan Pisa Üniversitesi’nde telekomünikasyon konusunda uzmanlaşmış mühendis. 45 yıl. Başarısız sanatçı (“şimdilik”), iki memurun oğlu olan Calabrian, uyumsuz bir sestir. Yani Andrea Calcagno ile yapılan bir röportaj neredeyse iki saat sürüyor ve bu sadece mükemmel bir hikayeye sahip bir girişimin hikayesi değil. Seyahatten, tevazudan, pişmanlıklardan bahsettiğimiz bir buluşma. Yapay zekanın risklerinden. Ve bu fetihler ve bağış toplama yolculuğunda (Cloud4Wi, 20 milyon dolar), kariyerinin en güzel anı İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile birlikte.

Rapor

Kapalı ofisler ve 1.000 girişim risk altında. İsrail, Silikon Vadisi Bankası kazasının etkilerinden korktuğu için

muhabirimiz Archangel Rociola tarafından

17 Mart 2023

“Cloud4Wi bir yaşam projesi. Tutkunun ötesine geçiyor. Etrafınızdakilere karşı size sorumluluklar yükleyen bir kavram. Bir startup kurarken en zorlandığınız rollerden biri kurucudur. Yöneticisiniz, yatırımcısınız, yatırımcısınız. Bir baba gibisin.Sana güvenenleri hüsrana uğratamayacağını hissediyorsun.Çoğu zaman yalnızsın.Ve kendi kendinin en katı yargıcısın.Sürekli birileri tarafından sınanıyorsun, çünkü kendin tarafından sınanıyorsun.”
Çalışan bir girişimin sırları? “Ekip, 70 kişi bu projeyi hayata geçirdi. Uzmanlık ve küresel vizyon. Stanford veya MIT yapmadık. Her şeyi kanıtlamak zorundaydık ve başardık. Adidas, Çin dahil tüm mağazalarında bizim çözümümüze sahip. büyük şirketler için zordur ama büyük bir fırsattır.sizi daha çok ve daha hızlı büyütürler.son olarak,fark yaratan bir şey vardır:bir şirket karlılık sağlamalıdır.ve bunu yaptığında bugün doğru yoldasınız demektir. Nakit akışı sağlıyoruz.Bankadaki paramızdan da bağımsızız.Diğer şeylerin yanı sıra Silikon Vadisi Bankasında vardı.İki korkunç gün geçirdim ama Amerikan devletinin müdahalesine o kadar şaşırdık ki tarihte ilk kez orada yatırılan tüm parayı sigortaladı. Ve böylece ertesi gün hepsini transfer etme fırsatımız oldu”.

İyi biterse, zengin olacak mısın?

“Para insanı değilim, ama geri verme hırsım var. Geri vermek, minnettar olmak. Çıkış, borç verenlere uygun bir getiri sağlamakla ilgilidir.”

Seni ne harekete geçirir?
“İki kutup bana enerji veriyor: faydalı bir şeyler yapmak ve mutlu bir ekip”.

Senin için fark yaratan neydi?

“Dürüstlük. 2014’te SV’ye geldiğimde birçok insan bana yanlış fikirler verdi. Zaman ve para harcadım. Bugün dürüst tavsiye vermenin farkındayım. Fikir değil. Tavsiye ile fikir arasında büyük bir fark olduğunu biliyor musunuz?”

Bir girişimcinin sahip olması gereken temel beceri nedir?

“Sezgi. Küçük yaşlardan itibaren bilgi ile eğitilmesi gereken. Okulda okuduklarımın ötesine geçmeye çalıştım. Bağlam dışı öğrenmek istedim. Ve bu araştırma devam ediyor, beni bilgiyle asla tatmin olmamaya itiyor. Devam etmek aramaya. Ve seyahat etmeye…”

Seyahat neden önemlidir?

“Bilgiyi teşvik eder ve onu çocukken geliştirirseniz size bir dereceden fazlasını verir. Çok seyahat ettim. Tutku için, iş için. 14 yaşında yalnız ve içine kapanık olarak Montpelier’e Fransızca öğrenmek için gittim. Cosenza’dan çok uzun bir yolculuktu Orada cesaret etmeyi, bağımsız olmayı, fırtınalarla yüzleşmeyi öğrendim ve anladım: “fırtına” ile ne kadar çok yüzleşirsen, o kadar çok öğrenirsin”.

Yarın kendini nasıl görüyorsun?

“Verdiğimden fazlasını aldım ve kendimi İtalya’ya borçlu hissediyorum. Uzun dönemler için geri geleceğim, İtalyanlar için bir proje geliştirip geri vereceğim. Toprağıma aşığım. Güney. İtalyan girişimcilerin küresel bir proje başlatmasına ve Amerika’ya gitmesine yardımcı olacak bir Risk Sermayesi yaratmak istiyorum”.

Yeni başlayanlar için: New York mu yoksa San Francisco mu?

“New York’ta nefes alıyorsun, sadece teknoloji ve girişimler hakkında konuşmuyorsun. Yanal düşünmeyi eğitiyorsun, bu da aynaya bakıp hep aynı şeyleri söylemeni engelliyor. Çeşitlilik, ilgi alanları ve insanlarla ilgilisin. Silikon Vadisi kapalı, küçük bir dünya. hep aynı insanlarla aynı şeyleri konuştuğun”.

Yapay zeka hakkında ne düşünüyorsunuz?

“Elon Musk benim de paylaştığım bir gözlem yaptı. Yapay zeka ve robotik olayı iş gücünün en az yüzde 50 azalmasına yol açacak. Bu ciddi bir konu ve kendimize sormamız gerekecek. kişi çalışmıyorsa? Ve bu konuda büyük bir evrensel gelir sorunu var. Herkesin çalışmadığı zamanlarda gelir elde etme hakkı vardır…”.

Peki ya ChatGPT?

“Sık sık kullanıyorum. Bir içerik üreteci, süper bilgili, hızlı ve iyi yazıyor. Sadece iş için bilgi vermek için yazanlar sorun yaşar. Senin gibi hissederek yazanların, yani… korkmasına gerek yok. herhangi bir şey”.

Profesyonel kariyerinizin en güzel anı hangisiydi?

“San Francisco’da Sergio Mattarella ile bir öğle yemeği. Sadeliği ve yaptığım şeye olan ilgisiyle beni çok etkileyen aydınlanmış bir kişi. Onu çok daha fazla kullanmalıyız. İtalya’nın bir imaj adamı olarak”.

Pişmanlıkların var mı?

“10 yaşında bir kız babasıyım. Uzun zamandır çocuk sahibi olma kararımı erteliyordum. Bunun kariyerimi, performansımı etkileyeceği inancıyla. Aksine, baba olmak bana daha fazlasını verdi. Geri dönseydim daha çok çocuk yapardım ve onlara çok daha erken sahip olurdum”.