Ve Numan Kurtulmuş sessizliğini bozdu

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Adalet Bakanlığı bakılırsavinden istifa eden Abdulhamit Gül’ün yerine Bekir Bozdağ getirildi. Bu atamanın akabinde Odatv, Abdulhamit Gül ile HAS Parti’de yan yana yürüyen AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’a dikkat çekmişti. Abdulhamit Gül, AKP’nin 2 numaralı ismi Numan Kurtulmuş’a da yakınlığı ile biliniyordu.

SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Gözlerin çevrildiği isim olan Numan Kurtulmuş, hususla ilgili olarak sessizliğini bozdu.

Hürriyet gazetesinden Hande Fırat’a konuşan Numan Kurtulmuş, “Son derece haksız, yanlış, arka niyetli bir yorum. Katılmam mümkün değil” dedi.

“Sürece nasıl gelindi, bilmiyorum. Bakanların kimler olacağı konusu Cumhurbaşkanı’nın takdiridir” diyen Numan Kurtulmuş, şunları söylemiş oldu:

“Abdulhamit Gül uzun yıllar siyaset yaptığım hayli kıymetli bir arkadaşım. 15 Temmuz daha sonrası süreçte yargıdaki yanlışlarla ilgili önemli gayret yürüttü. Ayrıyeten insan hakları hareket planı, yeni anayasa çalışmaları ve demokratik adımlar konusunda da önemli çalışmaları oldu.

Abdulhamit Gül nasıl bir istikamette idiyse, Bekir Bozdağ da birebir istikamet ve fikriyatta olduğuna güvendiğim kıymetli bir arkadaşımdır.”

“SÖYLEDİĞİ KELAMLAR…”

Hande Fırat’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Abdulhamit Gül’ün bakan olarak yaptığı son konuşmada söylemiş olduği “Hukuk devletinde haysiyet cellatlığı, prestij suikastı olmaz. FETÖ’vari anlayış ve uygulamaların gerçekleştirilmemesi tarafında önlem alınması en temelli bakılırsavlerden biridir” kelamı de epeyce tartışılmış, hatta Ekrem İmamoğlu ile ilgili MOBESE kayıtları ile ilişkilendirilmişti. Numan Kurtulmuş, “Abdulhamit Gül bu kelamları hangi kontekste söylemiş oldu bilmiyorum. Fakat söylemiş olduği kelamlar hukuk devletinin temel prensiplerindendir” yorumunu yaptı.

‘BELİRSİZLİK ORTADAN KALKTI’

İktisatta yaşanan sorun da sohbetimizin ana gündem hususuydu. Badirenin pandemi ve güç meblağları başta olmak üzere maliyetlerdeki artıştan ve daha sonrasında aralık ayında döviz kurunda yaşanan hareketlilikten kaynaklandığını söylemiş oldu. Kurtulmuş’un önümüzdeki sürece ait beklentileri ise şu biçimde:

“Döviz kurunun birkaç ay daha sonra daha aşağıya geleceğine inanıyorum.

Belirsizlik ortadan kalktı. İstikrar ve itimat ortamıyla üretim artacaktır.

Kısa vadede vatandaşın etkilenmemesi için maaşlarda düzenleme yapıldı. Temmuz ayında da ek artırım gündemde.

Aralık ayının olumsuz baz tesiri mart sonundan itibaren sona erecektir.

Tarımda bereketli bir yıl bekleniyor. Yaz aylarından itibaren fiyatlarda düşüş olacaktır.

Haziran ayı başından itibaren turizm gelirlerinde de büyük bir artış bekleniyor.”

‘SANSÜR DEĞİL, ÇERÇEVE’

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Toplumun temel kıymetlerine alışılmamış programlar konusunda gereği yapılacak” biçimindeki genelgesine yönelik “sansür” tenkitlerine de cevap verdi:

“Sansür olarak kıymetlendirilmesi mümkün değil. Aile, gençler ve çocukların şahsi gelişimi ve karakter gelişmenindeki aksilikleri ortadan kaldırmak, azaltmak için çizilmiş bir çerçevedir.

Aile ve çocukların korunması anayasal olarak hükümete verilmiş bir vazifedir.”