Vaka sayıları patladı! Okullar tamamen kapanacak mı? Milli Eğitim Bakanı yanıtladı

celikci

New member
Vaka sayıları patladı! Okullar tamamen kapanacak mı? Milli Eğitim Bakanı yanıtladı
Son dönemde rekor üstüne rekor kıran ve büyük bir patlama yaşayan vaka sayılarının ardından gözler okullara çevrildi. Artan vaka sayılarının ardından hem öğrenciler hem de velilerin merak ettiği soru Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a soruldu. Vaka sayılarının artmasının ardından kendisine yöneltilen 'Okullar tamamen kapatılacak mı?' sorusuna yanıt veren Bakan Selçuk, bu sorunun net cevabı için Kabine toplantısını işaret etti. İşte Milli Eğitim Bakanı'nın açıklamalarından öne çıkan başlıklar... Okullar Kapanacak Mı?Haber Türk TV'ye konuk olan ve kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, son dönemde artan koronavirüs vakalarıyla beraber okulların tamamen kapanıp kapanmayacağına dair soruya yanıt verdi. 2 Mart tarihinden itibaren yerinde karar dönemine geçildiğini söyleyen Selçuk, Valiliklerin tedbirlerini iller seviyesinde aldığını, bu kapsamda 9 il hariç ortaokul ve liselerin eğitim öğretiminde bir kapanma söz konusu olduğunu hatırlattı. Aynı zamanda Yalova ve Eskişehir gibi ilkokullarda da kapanmaya gidildiğini, illerin kendi kendi durumunu dikkate alarak buna göre bir karar verme sürecini hayata geçirdiğini anlattı. Salgınla ilgili gelinen son nokta ve bu sürecin gerçekleştirilen Kabine toplantılarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında tümüyle değerlendirildiğini ve bu eğitimle ilgili sürecin Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'yla da masaya yatırıldığını aktardı. Yine önümüzdeki hafta bu konuda yeni bir değerlendirmenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında hayata geçeceğini söyledi. 'Bizler Okulların Hep Açık Olmasını İsteriz'Bu konuyla ilgili gönlünden ve aklından geçenin ne olduğu sorusu yöneltilen Bakan Ziya Selçuk, 'Bizler okulların hep açık olmasını isteriz' dedi. Bu süreçte önceliğin her zaman sağlık olduğunu sözlerine ekleyen Milli Eğitim Bakanı, Türkiye'nin dünyada en çok okul kapan 4. ülke olduğunu ve bu durumun Türkiye'nin çok kontrollü gittiğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti. Önümüzdeki dönemde vaka sayılarındaki artışın toplamsal olarak değerlendirilmesi sonucunda bazı kararlar çıkabileceğini söyleyen Selçuk, 'Ama bizim gönlümüz açık olmasından yana' dedi. Vaka Sayısındaki Son DurumTürkiye'de son 24 saat içinde 55.941 yeni vaka tespit edildi. Tabloya eklenen güncel rakamlarla beraber ülkemizdeki toplam vaka sayısı 3.689.866'ya çıktı. Son dönemde vaka sayılarındaki üst üste rekorlar endişe yaratırken maalesef can kayıpları da yükselmeye başladı. 8 Nisan 2021 Perşembe gününe ait koronavirüs tablosunda son 24 saat içinde koronavirüs kaynaklı can kaybı 258 kişi daha arttı ve toplam can kaybı 33.2021'e yükseldi. Öte yandan virüsü yenerek sağlığına kavuşanların sayısına 37.914 yeni kişi eklendi ve ülkemizdeki toplam iyileşen sayısı 3.232.892'ye ulaştı.

ALINTIDIR