Vahim gerçek ortaya çıktı: Tek başına mümkün değil

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Buca Emniyet Müdürlüğü’ne geçen yıl 17 Mayıs’ta saat 13.00 sıralarında gelen Ayşe Vural, kızını öldürdüğünü, eşi ve oğlunun olayla ilgisi olmadığını belirterek, teslim oldu. Bunun üzerine sıhhat ve polis takımları, Ayşe Vural’ın Laleli Mahallesi’ndeki 5 katlı apartmanın giriş katında bulunan meskenine gitti. Konuta giren takımlar, Zeynep Vural’ın yatağında cansız vücudunu buldu. Ayşe Vural, eşi Saffet Vural ve oğlu Ömer Vural gözaltına alındı. Sıhhat gruplarının yaptıkları incelemede, Zeynep Vural’ın boğularak öldürüldüğü belirledi. Savcının incelemesinin akabinde Zeynep Vural’ın cesedi, otopsi için İzmir İsimli Tıp Kurumu’na gönderildi. Otopsinin akabinde Zeynep Vural’ın cenazesi toprağa verildi, anne Ayşe Vural tutuklandı. Saffet Vural ve Ömer Vural ise isimli denetim kuralıyla özgür bırakıldı.

‘YANINA GİDİP DUA ETTİM’

Cinayet ile ilgili hazırlanan iddianamede tutuklu sanık Ayşe Vural’ın yanı sıra tutuksuz sanıklar Ömer Vural ve Saffet Vural için de ceza istendi. İddianamede sanıkların sözleri de yer aldı. Tutuklu sanık Ayşe Vural savcılık sözünde kızının uyuşturucu bağımlısını olduğunu, husus bulabilmek için hırsızlık yaptığını, kendilerine daima hakaretler edip, vakit zaman darp ettiğini ve geçmişte birfazlaca defa kızı hakkında şikayette bulunduğunu söylemiş oldu. Vural’ın “Bilgisayar odasındayken beni çağırdı. Odaya kusmuştu, temizlerken saçımdan tutup çekti. Beni öldüreceğini düşünüp, korktum ve boynundaki fularından tutup yere yanlışsız çektim. Kızım sert bir biçimde yere düştü. Yerde bulduğum poşeti ağzına bastırdım ve 3-5 dakika kadar bu türlü tuttum. Ölüp, ölmediğini kestiremedim. Birkaç kere avuçlarını öptüm. ondan sonrasında Ömer’i çağırarak Zeynep’in bayıldığını ve yatağına kaldırmasını söylemiş oldum. Ömer de Zeynep’i alıp odasına götürdü. Zeynep öldükten daha sonra belli aralıklarla yanına gidip, dua ettim. Sabah saatlerinde de olayı eşime ve oğluma anlattım. Akabinde da gidip teslim oldum” diyerek verdiği söz iddianamede yer aldı.

‘BABAM REAKSİYON VERMEDİ’

Başka sanıkların tabirleri de iddianamede yer buldu. Tutuksuz sanık Saffet Vural’ın kızı Zeynep’in uyuşturucu husus kullandıktan daha sonra saldırgan ve geçimsiz bir insan olduğunu, eşi ve oğlu ile daima arbede ettiklerini belirttiği fakat kızının öldürülmesiyle ilgisinin bulunmadığını söylemiş olduği iddianamede yer aldı. Vural sözünde “Ayşe, olay tarihinde tıpkı sokakta bulun öbür konutumuza gittikten daha sonra saat 22.00 sıralarında Ömer ile haber yollayarak beni meskenine çağırdı. Gittiğimde Zeynep’in öldüğünü söylemiş oldu. Zeynep’in odasını denetim ettim. Uyuyor üzere görünüyordu. Sonraki günü saat 10.00 sıralarında Ayşe, Ömer ile haber göndererek beni bir daha konuta çağırdı. Gittiğimde polise teslim olacağını söylemiş oldu” tabirlerini kullandı.

İddianamede tutuksuz sanık Ömer Vural’ın, “Olay günü annemin Zeynep’in bayıldığını söylemesi üzerine ablamı uyandırmak için kolundan tutup, silkeledim. Reaksiyon vermeyince bayıldığını düşünüp, kucakladım ve yatağına yatırdım. Sonraki gün annemin isteği üzerine babamı çağırdım. Annem, Zeynep’in kendisine saldırdığını bunun üzerine de Zeynep’i boğduğunu söylemiş oldu. Annem anlatırken, babam hiç reaksiyon vermedi. Bu niçinle daha öncesinden olayı bildiği hissine kapıldım” dediği açıklandı.

MÜEBBET MAHPUS TALEBİ

Toplanan kanıtlar ve alınan tabirlerin akabinde savcı, sanıkların emniyet ve savcılık sözlerinde çelişkiler olduğuna kanaat getirdi. Savcı aksiyonun, tutuklu sanık Ayşe Vural tarafınca tek başına meydana getirilmesinin mümkün olmadığını, her üç şüphelinin gerek kendi tabirleri ortasında gerekse öteki tabirlerinin çelişkili olduğunu, her üç şüphelinin fikir ve hareket birliği ortasında hareket ederek davranışlarını onaylamadıkları maktul Zeynep Vural’ı boynuna doladıkları ip ve gibisi bir cismi önden geriye ve üste hakikat çekmek suretiyle öldürdüklerini kabul etmesi gerektiğini belirterek, 3 sanık için ‘üstsoy yahut altsoydan birine taammüden öldürme’ kabahatinden ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezası talep etti.