Ulusal Süt Kurulu, çiğ sütte satış fiyatı revizyonu için toplanıyor

Zeytin

Global Mod
Global Mod
Ulusal Süt Kurulu, çiğ süt tavsiye satış fiyatını revize etmek için toplanacak. Ulusal Süt Konseyi’nden yapılan açıklamada, belli periyotlarda çiğ süt üretim maliyetinin hesaplanması ve gerektiğinde ilan edilmesinin Kurulun ana nazaranvlerinden olduğu anımsatıldı.

Sistemli olarak hesaplanan çiğ süt üretim maliyetlerinin Ulusal Süt Kurulu internet sitesinde yayımlanarak, Tarım ve Orman Bakanlığına iletildiği tabir edilen açıklamada, son periyotta yem fiyatlarında yaşanan artışla çiğ süt üretim maliyetlerinin yükseldiğine işaret edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Maliyetlerdeki artışla geliri azalan üreticimizin bin bir emekle ürettiği sütün tavsiye satış fiyatı Kurulumuzca önümüzdeki günlerde revize edilecektir. İçinde bulunduğumuz bu güç devri üreticilerimizin feraseti, süt sanayicilerimiz ve kamunun dayanağıyla daima birlikte aşacağımıza olan inancımız tamdır. Kurulumuzun kuruluş yapısı gereği üreticilerimiz ve sanayicilerimizin iştirakiyle ve Tarım ve Orman Bakanlığımızın dayanağı ve gelecek olan bilgiler çerçevesinde en kısa vakitte bir kesim toplantısı düzenlenecek ve yeni tavsiye fiyat ilan edilecektir.”

Okumaya devam et...