Ünlü oyuncudan sinema hazırlığı: “6 ay boyunca oruç tuttum”

Suzan

New member
İnanılmaz Örümcek Adam, Toplumsal Ağ ve Tick Tick… Boom! üzere üretimlerle tanınan ünlü İngiliz oyuncu Andrew Garfield, 2016 imali Silence sinemasında yaşadığı zorlukları paylaştı.

RAHİBİ CANLANDIRDI

Martin Scorsese’nin direktör koltuğunda oturduğu sinemada Japonya’ya Hristiyanlığı tanıtmak için giden Katolik bir rahibi canlandıran oyuncu, o süreçte epeyce kilo kaybetmek zorunda olduğunu belirtti.

“6 AY BOYUNCA ORUÇ TUTTUM”

“Ruhsal açıdan inanılmaz bir tecrübe yaşadım. Kendime her gün yeni ritüeller yarattım. 6 ay boyunca oruç tuttum zira Adam (Driver) ve benim epeyce kilo kaybetmemiz gerekiyordu” diyen oyuncu bu sinemanın kendisi için inanılmaz bir tecrübe olduğunu söylemiş oldu.

39 yaşındaki oyuncu, “O süreç boyunca kendimi açlıktan öldürdüm diyebilirim” dedi. Sadece role girmek için set çalışanlarına kaba olmak zorunda olmadığını belirten oyuncu, kendini hayali koşullar altında rolüne olabildiğince adadığını söylemiş oldu.

Oyuncu, sinema için yaşadığı fizikî zorluklardan bahsederken ‘metot oyunculuğunun’ epeyce yanlış anlaşıldığını tabir etti.

METOT OYUNCULUĞU NEDİR?

1900’lü senelerda Konstantin Stanislavksi aslı Rus tiyatro direktörünün ortaya attığı ‘metot oyunculuğu’, oyuncuların karakterleri canlandırırken fizikî, ruhsal ve duygusal olarak kendini adaması manasına geliyor. Marlon Brando, Daniel Day-Lewis ve Robert De Niro üzere ünlü oyuncuların bu tekniği sık sık kullandığı biliniyor.

EMMY ADAYLIĞI KAZANDI

Son olarak Under the Banner of Heaven isimli küçük dizide Amerikalı bir dedektifi canlandıran oyuncu, Emmy Ödüllerinde En Düzgün Erkek Oyuncu adayı oldu.