Ünlü muharrir Cengiz Özakıncı’nın gençlik fotoğrafını Odatv buldu

Suzan

New member
MHP’nin 1980 öncesi yayın organı olan Hergün gazetesinin 26 Mart 1978 tarihindeki sayısında enteresan bir fotoğraf yer aldı. Hergün gazetesinin iç sayfalarında yer alan fotoğraflı haberi “Anarşistlere yataklık eden 3 kişi yakalandı” başlığı ile vermişti. Bu üç şahıstan birisi biroldukca kitaba imza atmış müellif Cengiz Özakıncı’ydı. Hergün’ün savına göre 8 Eylül’de Suadiye’de bir bankayı soyan TİKKO militanlarını Cengiz Özakıncı, Müslim Şip, Atilla Başar konutlarında saklamışlardı ve bu münasebet ile gözaltına alınmışlardı.

“BEN O olaydan BERAAT ETTİM”

Fotoğrafı kıssasını sorduğumuz Cengiz Özakıncı, “Ben bu olayla bir alakam olmadığı için beraat ettim. O periyot sokakta gördüklerini alıp, tutukluyorlardı” dedi.

Kendisiyle birlikte gözaltına alınan Müslim Şip, Atilla Başar’ı da tanımadığını belirten Cengiz Özakıncı, “Ben bu bireyleri de tanımıyorum, bu şahıslarla birebir konutta de kalmıyorum. MHP’nin Hergün gazetesi hücre meskeni imajı vermeye çalışmış fakat bu şahıslarla birebir konutu paylaşmayı bırakın hiç bir tanışıklığımız yok” diye konuştu.

YAZDIĞI YAZILARDAN 5 YIL MAHPUS YATTI

Fotoğrafta en sağda yer alan Cengiz Özakıncı Hergün’ün argüman ettiği bu hadiseden değil lakin 1979 yılında, yazdığı yazılar ve bildirilerden dolayı tutuklanıp beş yıl mahpus yattı. Cezaevinden çıktıktan daha sonra araştırmalarına sürat veren Cengiz Özakıncı İslam uygarlığı, lisan ve bilim içindeki bağlantı başta olmak üzere belirli başlı birfazlaca mevzu hakkında inceleme-araştırma kitapları yazdı.

Cengiz Özakıncı fotoğrafın en sağındaki kişi.
Mustafa Şip(solda), Atilla Başar(ortada), Cengiz Özakıncı(sağda)

Temiz Gök