Ünlü isimlerden Selçuk Tekay’a veda paylaşımları

Tuncay

New member
Tekay’ın vefatını şahsi Instagram hesabında paylaşan sanatçı Emel Sayın, “Söyleyecek kelam bulamıyorum. Çok lakin hayli üzgünüm. Yerin cennet olsun Selçuk Tekay. Ailene ve tüm sevenlerine baş sıhhati ve sabır diliyorum.” sözlerini kullandı.

Usta bestekar, 1953’te Kars’ın Kağızman ilçesinde dünyaya geldi. Vefa Lisesinin akabinde konservatuvar eğitimi alan Tekay, eğitimine Emin Ongan, Feridun Darbaz ve Teoman Önaldı üzere hocalardan aldığı derslerle devam etti.

Müzeyyen Senar, Zeki Müren, Emel Sayın, Bülent Ersoy ve Muazzez Abacı üzere biroldukca ünlü sanatkara sahnede eşlik eden sanatçı ayrıyeten ünlü isimlerin albüm çalışmalarında da yer aldı.

“YILIN BESTEKARI ÖDÜLÜ”NÜ ALMIŞTI

Sanatçı, 1991’de “Vurgun” bestesiyle 1992’de “Bana Her Şey Seni Hatırlatıyor”, 1993’te ise da “Yorgunum Dostlarım” isimli yapıtlarıyla “Altın Kelebek Yılın Bestekarı Ödülü”ne layık görüldü.

SANAT DÜNYASI YASA BOĞULDU

Tekay’ın vefatının akabinde sanat dünyası yasa boğuldu. Ünlü isimler, başsağlığı iletilerini toplumsal medya hesapları üzerinden yayınladı.

SİBEL CAN

Türk müziğinin en kıymetli sanatkarı, büyük usta, epeyce sevdiğim, çalışmaktan onur duyduğum sevgili Selçuk Tekay’ı kaybetmenin kederini yaşıyorum. Ailesine, sevenlerine sabırlar diliyorum. Tüm sanat topluluğunun başı sağ olsun. Yerin cennet olsun, benim canım hocam.

EROL EVGİN

Pahalı bestekar ve keman virtüözü Selçuk Tekay’ı yitirdik. Ailesine ve müzik dünyasına sabır ve başsağlığı diliyorum.

FERHAT GÖÇER

Büyük üstat Selçuk Tekay’ı kaybettik. bir epeyce sefer birebir sahneyi paylaştım. Onu ve sanatını yakından tanıma bahtına sahip oldum. Sanat dünyamız her açıdan büyük bir pahasını daha yitirdi. Çok üzgünüm.

BEHZAT UYGUR

Çok değerli bir ustayı kaybetmişiz. Tüm değerliler üzere müzikleriyle daima var olacak. Allah yakınlarına sabır versin. Yeri cennet olsun.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NDAN İLETİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı, geçirdiği kalp krizi daha sonrası hayatını yitiren unutulmaz yapıtların bestekarı Selçuk Tekay için başsağlığı iletisi yayımladı.

Bakanlığın toplumsal medya hesabından yayımlanan bildiride, “Unutulmaz yapıtlarıyla sürekli hürmet ve sevgiyle anılacak olan usta keman virtüözü ve bestekar Selçuk Tekay’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sanat topluluğumuza başsağlığı diliyoruz.” sözlerine yer verildi.