Ünlü ekonomistten Metaverse uyarısı: Bilseydim hiç almaz mıydım tedirginliği yaşıyorum

Leila

Global Mod
Global Mod
İnternetin yerini alması beklenen Metaverse’te (Sanal evren) satılan dijital yerler, büyük istek görüyor. Bu kainatta vakit geçirenlerin odağında son vakit içinderda sanal oyun platformu MANA’da meta yerler satın almak var.

Sanatkarların performans gösterebileceği, markaların reklam verebileceği ve işletmelerin toplantılara konut sahipliği yapabileceği Metaverse toprakları son vakit içinderda rekor süreç hacimleri gördü.

Ekonomist Şant Manukyan da Metaverse’teki toprakları İstanbul’da 1950’lerden daha sonra yaşanan süratli büyüme ve arazi meblağlarında yaşanan artışla kıyaslayarak “Metaverse’te arazi satışlarının seyrini gördükçe ‘bu biçimdelar Levent’e kurt inerdi diye arazi almadık, bilseydim hiç almaz mıydım’ diyen dede tedirginliği ile yaşıyorum. Caddenizi, komşularınızı vs yeterli seçin” dedi.

Metaversede arazi satışlarının seyrini gördükçe "o zamanlar Levente kurt inerdi diye arazi almadık, bilseydim hiç almaz mıydım" diyen dede tedirginliği ile yaşıyorum. Caddenizi, komşularınızı vs iyi secin (ilk kısım şaka olsa da ikinci cümlede ciddiyim).

— Şant Manukyan (@SantManukyan) December 7, 2021

MURAT ÜLKER DE DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Metaverse dünyasıyla ilgili gelişmelere dikkat çeken iş insanı Murat Ülker de geçtiğimiz günlerde “Günün birinde müşterilerimiz algoritmaların sağlayacağı Halley lezzetini NFT formatında tüketerek keyifli olacaksa biz de onları keyifli etmek için bugünden bunun için hazırlanmaya başlamalıyız. Şu an için oldukça uzak görünüyor lakin gelecek de bir gün gelecek” demişti.

Facebook’un sahibi Mark Zuckerberg’in şirketin ismini Meta olarak değiştirdiğini hatırlatan Ülker, “Metaverse dünyasını yaratmak için yıllık 10 milyar dolar üzere bir bütçe ayıran Zuckerberg, internetin geleceğinin Metaverse konseptinde olduğunu, mevcut içeriklere yalnızca erişilebildiğini lakin bu konsept ile karma gerçeklik yardımıyla internetin somut, ulaşılabilir olacağını söylüyor” görüşünü lisana getirmişti.