Üniversitelerde yapılan İngilizce sınavlarında yeni dönem

celikci

New member
Üniversitelerde yapılan İngilizce sınavlarında yeni dönem
Konuya ilişkin Gazi Üniversitesi’nin yaptığı açıklamaya göre, başını Gazi Üniversitesi’nin çektiği ABD Büyükelçiliği Eğitim Ataşeliği’nin de yardımıyla " Türkiye'de üniversitelerde verilen İngilizcenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Programlarının Çevrim İçi Sınav Kapasitesini Artırma" çalışmasının toplantısı yapıldı. DİĞER ÜNİVERSİTELERE TECRÜBE AKTARIMIÜniversitelerin koronavirüsten dolayı online sistemlere geçişte yaşanan sorunları olabildiğince azaltmak için geniş ve özverili bir ekiple başarılı çalışmalar yaptıklarını belirten Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, şunları söyledi: “İngilizce dil eğitimi alanındaki potansiyeli artırmak ve yabancı diller yüksekokulunun tecrübelerini diğer üniversitelerle paylaşmak adına görüş alışverişine açığız.” KARŞILIKLI YARDIMLAŞMAYI HEDEFLİYORUZBüyükelçiliği Eğitim Ataşeliği ile birlikte yaptıkları projenin İngilizce eğitiminde fayda sağlayacağına inandıklarını vurgulayan Yıldız, "Katılımcı üniversitelerle imzalayacağımız iş birliği protokolleriyle tecrübelerimizi onlarla paylaşıp karşılıklı görüş alışverişinde bulunacağız. Ayrıca farklı fikirler ve kazanımlar elde etmek ve karşılıklı yardımlaşmanın da sağlanmasını hedefliyoruz" diye konuştu YAPILAN TOPLANTIYA 5 ÜNİVERSİTE DAHA KATILDIÖte yandan yapılan toplantıya, 5 üniversite de katıldı. Bu üniversiteler: Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Muş Alpaslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın ve ABD Ankara Büyükelçiliği Eğitim Ataşesi Roger Cohen ve projeye dahil olan üniversitelerin öğretim personelleri katıldı.

ALINTIDIR