Tuşlu Telefon Satışları Patladı! Stoklar Tükendi!

celikci

New member
Tuşlu Telefon Satışları Patladı! Stoklar Tükendi!
Yapılan röportajlarda esnaflar, tuşlu cep telefonların satışlarının inanılmaz arttığından ve ellerinde cihaz kalmadığından bahsetti. Çoğunlukla askerler tercih etse de nostalji yapmak için alanların sayısı oldukça fazla. Askerlerinin tercih etmesindeki en büyük sebep kamerasız telefonların askerde serbest olması ayrıca pillerinin çok uzun gitmesi. Stokların tükendiğinden bahseden telefon tamircisi ve satıcısı olan Hasan Atmaca "İnsanlar şu an dokunmatik telefonlar kullanıyor, ama TSK'nın tuşlu telefona izin vermesiyle eskiye dönüş oldu. Elimizde yüzlerce cihaz vardı şu an hepsi satıldı." ifadelerini kullandı. Askerlerin aldıkları telefonların ortalam fiyatları 100-200 tl arasında değişmekte fakat bu işin koleksiyonunu yapan insanlarda var. Koleksiyonerlerin cihazları çok daha pahalı, bu cihazların fiyatları 300 liradan başlıyor 300 bin liraya kadar uzanıyor. Akıllı telefondan tuşlu telefona geçen Serdar Bahri "Ben tuşlu telefon kullanıyorum. Bu telefonlar nostaljik olduğu için ilgimi çekiyor. Daha az arıza veriyor, bataryası daha uzun gidiyor. Son süreçte nostaljiyi yaşamak adına tuşlu telefon kullanmaya başladım" dedi.

ALINTIDIR