Trump yalan yere Minnesota'yı 2016 ve 2020'de kazandığını iddia ediyor

Suzan

New member
Eski Başkan Donald J. Trump, Cuma gecesi Minnesota'da 2020'de kaybetmesi halinde ülkeyi boykot etmek için yaptığı konuşmada, yanlışlıkla eyaleti iki kez kazandığını iddia etti ve bunun kendisi için 2024'te devreye gireceğini ekledi. .

Trump, St. Paul, Minnesota'da eyaletteki Cumhuriyetçi Parti için bağış toplama etkinliği sırasında “Bunu 2016'da kazandığımızı sanıyordum” dedi. “2020'de kazandığımızı biliyorum.”

En son Cumhuriyetçi bir başkan adayının Minnesota'yı kazandığı 1972'de Richard M. Nixon eyaleti kazanmıştı.

Yine de Cumhuriyetçi Parti'nin dört yıl önce Joseph R. Biden Jr.'a karşı kaybının intikamını almak isteyen olası adayı Bay Trump, kampanyasının eyaleti seçim haritasındaki “resmi genişletmeye” dahil ettiğini söyledi.

Bay Trump'ın partinin yıllık Lincoln-Reagan yemeğine yaklaşık 90 dakika boyunca katılması, New York'taki ceza davasından bir gün uzaktayken olağan kampanya savaşlarından bir başka sapmaydı. Geçen Cumartesi, Bay Trump, hem 2016 hem de 2020'de çift haneli rakamlarla kaybettiği New Jersey eyaletinde bir miting düzenledi. Cuma günü erken saatlerde kampanyası, gelecek hafta masmavi Bronx'ta bir etkinlik düzenleyeceğini duyurdu.

Bay Trump, St. Paul'daki konuşmasını kanun ve düzeni temsil ettiği anlatısına dayanmak için kullandı ve George Floyd'un 2020'de Minneapolis'teki polis memurları tarafından öldürülmesinin ardından eyaletteki huzursuzluğun bastırılmasında önemli bir rol oynadığını öne sürdü.

Trump, “Şehrinizi kurtardım” dedi ve şunu ekledi: “Beni başkan olarak seçmeseydiniz, Minneapolis bugün var olmazdı.”

Bay Trump, gününe en küçük oğlu Barron'un New York'taki duruşmasına başkanlık eden yargıç tarafından kendisine bir günlük izin verilen Florida'daki lise mezuniyetiyle başladı. Ancak bu, onu, haksız yere af talebini reddetmekle suçladığı Yargıç Juan M. Merchan'a daha fazla saldırmaktan alıkoymadı.

Trump, “Biliyorsunuz bir süre hakim 'Oğlunuzun mezuniyetine gidemezsiniz' dedi” dedi.

Cuma günü erken saatlerde, Demokrat Minnesota Valisi Tim Walz, yerel bir televizyon kanalına 2020'de eyaleti kazandığına dair yalan iddiaları nedeniyle Bay Trump'a saldırdı. Bay Walz, çevrimiçi bir yayında Bay Trump'ın yalanlarını “hakaret” olarak nitelendirdi. demokrasiye.”

Bay Walz, “Yedi sayıdan fazla farkla kaybetti” dedi. “Ve bir şansı olduğunu düşündüğünü haykırmak için insanlara Joe Biden'ın Teksas'ta Donald Trump'ın Minnesota'da olduğundan daha yakın olduğunu hatırlatıyorum.”

Cumartesi günü Bay Trump, Ulusal Tüfek Derneği'nin Dallas'taki yıllık toplantısında yeniden başrolde yer alacak. Bu, silah kısıtlamalarını kaldırma sözü veren eski cumhurbaşkanının gruba dokuzuncu konuşması olacak.

Bay Trump en son Houston'daki 2022 NRA kongresinde konuştu, ancak diğer politikacılar ve müzik sanatçıları, birkaç gün önce Teksas Uvalde'deki bir ilkokulda 19 çocuk ve iki yetişkinin katledilmesinin ardından törene katılmamıştı.

Jazmine Ulloa raporlamaya katkıda bulunmuştur.