Trump, mavi renkli bir savaş alanı olan Michigan’da kampanya yürütüyor

Suzan

New member
Eski Başkan Donald J. Trump, Pazar gecesi Novi, Michigan’da çok satan bir kalabalığa konuşurken, otomotiv endüstrisinin Demokratik yönetim altındaki düşüşünden yakındı ve binlerce imalat işini kurtarmak için “Çin’i savunduğunu” söyledi.

2020 yılında yapabileceği bir konuşmaydı. Ama sonra senaryo değişti. Bay Trump, bu yıl eyalete yaptığı ilk kampanya ziyaretinde, serbest ticaret ve üretim hakkındaki rantları, liberallere yönelik kültür savaşı sataşmaları ve ana Cumhuriyetçi rakibi Florida Valisi Ron DeSantis’e yönelik eleştirilerle birleştirdi.

Son sözler, en yüksek alkışı, Trump’ın On Yılın Adamı seçildiği Oakland County Cumhuriyetçi Parti’nin Lincoln Günü Yemeğinde aldı.

Bununla birlikte, ulusal olarak, Cumhuriyetçi Parti, adayları son yıllarda bir dizi kayıp yaşayan Trump eğilimli hizipler ile düzenin tüm gücünü kaybetmiş bir kanadı arasındaki iç çekişmelerle bir yol ayrımında.

Bay Trump’ın oy pusulalarının reddini kararlı bir şekilde desteklemesi ve en ateşli destekçileri tarafından onaylanan “wokeizm”e karşı mücadelesi, bazı Michigan Cumhuriyetçilerini genel seçimlerdeki şansını ve adaylığını daha önce durdurmak için bir şans olup olmadığını merak etmeye bıraktı. Daha sonra.

Bay Trump, 2016 başkanlık seçimlerinde Michigan’ı kazanmasına rağmen, Cumhuriyetçiler o zamandan beri ülke çapındaki seçmenlerden destek toplamakta zorlanıyor. 2018’de valiliği Demokrat Gretchen Whitmer’a kaptırdılar ve 2020’de Joseph R. Biden Jr.’ın Beyaz Saray’ı kazanmasıyla bir büyük kayıp daha yaşadılar.

Ancak en çok 2022 yılı yaralamış olabilir: 40 yıl sonra ilk kez Michigan Cumhuriyetçileri eyalet yasama meclisinin her iki meclisinin de kontrolünü kaybettiler ve valiliği geri alamadılar ve fiilen onları tamamen devirdiler. Bu yıl, Bay Trump tarafından onaylanan geniş bir aday yelpazesi vardı. Birçoğu, 2020 seçimlerinin çalındığına ve bunun sonucunda yarışlarını kaybettiğine dair yanlış iddiayı benimsedi.

Oakland County, partinin çalkantılı geçmiş yıllarının altını çiziyor: 2016’da, eyaletin en büyük Cumhuriyetçi nüfusuna ev sahipliği yapan Detroit banliyölerindeki bölge, Cumhuriyetçiler tarafından kontrol ediliyordu ve şimdi Demokratlar tarafından kontrol ediliyor.

Düzendeki Cumhuriyetçiler, devam eden kayıplardan Bay Trump’ın kendisinin sorumlu olduğu ve dümendeki sadık taraftarlarıyla Michigan’ın yavaş yavaş sallantılı eyalet statüsünü kaybedeceği endişelerini dile getirdi. 2022’de başarısız bir şekilde dışişleri bakanlığına aday olan ve kampanyasının merkezine seçmen sahtekarlığı ve inkarını yerleştiren bir Cumhuriyetçi olan Kristina Karamo, Şubat ayında devlet parti aygıtının kontrolünü ele geçirdi.

Michigan Cumhuriyetçi Parti’nin eski bir yöneticisi olan Jason Roe, “Donald Trump, Michigan’daki tüm Cumhuriyetçi kuruluşun kafasını kesti” dedi ve Cumhuriyetçilerin büyüyen birincil başkanlık sahasında başka bir adayı desteklemeyi planlıyor.

Roe, “Gerçek şu ki, 2016’daki sürpriz galibiyetinin dışında, Donald Trump sadece kaybetti” dedi. “Yani bir noktada Amerika’daki muhafazakar seçmenler, Donald Trump’a sadık kalmak mı yoksa ülkemizin geleceğini önemsemek mi istediklerine karar vermek zorunda kalacaklar.”

Ancak, bu sözde seçim, akşam yemeği misafirlerinin bir bilet için en az 250 $ ödediği Novi’de Pazar günü başarısız oldu. Organizatörler, Suburban Collection Showplace’e 2.500’den fazla kişinin katıldığını söyledi.

Bay Trump, bir saatlik konuşmasında sık sık Bay Biden’a saldırdı ve ön seçimin ve olası bir genel seçim rövanşının ötesine baktı. Başkanı, eyaletin otomobil endüstrisinin “kıyımına” yol açacak elektrikli araçlar için “çılgın bir hamle” olarak adlandırdığı şeyle suçladı.

Ancak seçim güvenliği konusunda yıllarca süren tiradını da sürdürdü. Toplantıya Bay Trump’ın 2020 seçimlerini iptal etmek için anlamsız davalar açmasıyla tanınan eski avukatı Rudolph W. Giuliani katıldı ve Bay Trump kendisine saygılarını sunarken ayakta alkışlandı.

Ve eski cumhurbaşkanı, eleştirel ırk teorisini ve “transgenderizmi” destekleyen okulların finansmanını kesmek için bir yürütme emri imzalayacağını söylediğinde yaygın bir halk desteği aldı.

Son kayıplar için Bay Trump’ı suçlamak yerine, birçok kişi bunu parti yetkililerini, Cumhuriyetçilerin seçimleri ilk etapta kaybettiğini kabul ettikleri için suçladı.

“Biraz daha liderliğe ihtiyacı var. Michigan, Plymouth’tan Lisa Mackey, “Zaman zaman dalgalanıyor gibi göründüklerini düşünüyorum ve bundan hoşlanmıyorum” dedi. “Çitin hangi tarafında olursanız olun, hepimiz birlikte çalışmak zorundayız, ama bence bazen çalışıyorlar.” “Biz kendi iyiliğimizi düşünmüyoruz.”

Bay Trump, Karamo’yu “bu seçimi dürüst tutmak için çok çalışan bir çalışkan” olduğunu söyleyerek övdü ve Michigan, Armada’dan Monica Job gibi bazı katılımcılar onun övgüsünü yinelediler: “Kaybedip eyalet için koştuğunda. parti, bu onun bir dağcı olmadığını gösterdi” dedi Bayan Job.

Jason Roe ile hiçbir ilgisi olmayan Cumhuriyetçi bir eyalet stratejisti Jamie Roe, eyalet partisi liderliğinin Cumhuriyetçileri 2024’te zafere götürebileceğine dair şüphelerin artmaya devam ettiğini söyledi – parti aktivistleri parti aygıtı dışında nasıl fon toplayacaklarını tartışıyorlar. yapmak.

“Partinin geniş tabanıyla çok etkili bir şekilde iletişim kurduklarını düşünmüyorum” dedi. “Şanslarımız olduğunu düşünüyorum ve bu şansları kaçırmamak için dua ediyorum.”