Trump eğitim için muhafazakar “savaşçıyı” atadı

Suzan

New member
2021'in başlarında, Florida'dan Cumhuriyetçi Temsilci Byron Donalds ve eşi Erika, Hıristiyanlığın devlet okullarında ve diğer kurumlarda tanıtılmasını savunan ve liderinin eşcinselliği eşcinsellik olarak adlandırdığı bir grup olan Hakikat ve Özgürlük Koalisyonu'nun ev sahipliği yaptığı bir etkinlikte sahne aldı. Şeytan'ın işi var.

İkili, davadaki müttefikler olarak sıcak bir şekilde karşılandı. Bayan Donalds, Florida'da bir sözleşmeli okul açtığı için tanındı. Bir eyalet temsilcisi olarak Bay Donalds, bir konuşmacının ifadesiyle çocuklara “İncil'e dayalı bir dünya görüşü eğitimi” veren bir okul kupon programı oluşturmuştu.

Bay Donalds grupla karakteristik bir alçakgönüllülükle konuştu. Onun sadece “Brooklyn'den gelen zavallı bir çocuk” olduğunu ve bunu inatla kendi çıkarlarının peşinde koşarak başardığını söyledi.

Grubu da aynısını yapmaya çağırdı: “Cesur olun.”

Donald'ın kariyeri onun tavsiyelerinin bir kanıtıdır. İlgi alanları – kamusal eğitim reformu, Evanjelik Hıristiyanlık ve Donald J. Trump'ın seçilmesi – ona hızlı bir siyasi yükseliş getirdi. Yalnızca ikinci dönemine hizmet eden 45 yaşındaki kongre üyesi, kısa sürede Trump'ın başkanlık kampanyasının önde gelen vekili ve muhafazakar medyanın müdavimi haline geldi ve eski başkanın ciddi ve konuyla ilgili savunmalarını sağladı.

Trump bunu fark etti. Gizli tartışmalarda Donald Trump'ı “Florida'nın yeni valisi” olarak tanıttı ve danışmanlarla kongre üyesinin olası aday arkadaşı olabileceği konusunda konuştu.

Florida'da ulusal ilgi daha az dikkat çekiyor. Orada, Donald'lar eyaletteki hararetli okul savaşlarında kendilerine bir isim ve bir iş kurmak için yıllarca çalıştılar.

Bay ve Bayan Donalds, Florida'da ve ötesinde geleneksel kamu eğitimini dönüştürmeyi amaçlayan, giderek etkili olan bir ağın ilk aktivistleriydi. Kitap yasakları ve eleştirel ırk teorisi üzerine yaşanan son kavgalardan çok önce bu girişim, devlet okullarını liberal fikirlerin başarısız laboratuvarları olarak tasvir ediyor ve kamu eğitimine ayrılan paranın özel okullara veya özel okullara yönlendirilmesi için baskı yapıyordu.

Florida Valisi Ron DeSantis'in, grupların okul kütüphanelerinden kitapları kaldırmasını ve cinsellik ve cinsiyetle ilgili öğretimi kısıtlamasını kolaylaştırarak ulusal bir tartışmayı başlatmasından yıllar önce, Bay Donalds, okul müfredatını şekillendirmede dış gruplara daha fazla söz hakkı veren yasayı destekledi.

Çiftin bu tartışmaların liderleriyle yakın bağları var; bunlar arasında Moms for Liberty, Hillsdale College ve uygunsuz bulduğu kitapların okullardan kaldırılmasını savunan Florida Citizens Alliance yer alıyor. Hem Bay hem de Bayan Donalds eşcinsellik hakkında aşağılayıcı yorumlarda bulundu.

Şubat ayında Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı'nda konuşan Donalds, heteroseksüel ilişkileri “toplumu ileriye taşıyan doğal düzen” olarak tanımladı. Donalds, 2017'deki bir tweet'inde şunu yazdı: “Eşcinsellik, diğer cinsel günahlar gibi bir günahtır ve biz günahkarlar, günahlarımız için bağışlanmaya ve lütfa ihtiyacımız var.”

Çiftin işi hem savunuculuk hem de gelir kaynağıydı. Bay Donalds, sözleşmeli okullara ve kupon programlarına erişimin genişletilmesine yönelik mevzuat için baskı yaparken, Bayan Donalds, bu genişlemeden yararlanacak bir işletme ve kar amacı gütmeyen kuruluş kurmaya başladı.

Florida'da başlayan ancak siyasi bir güç merkezi haline gelen muhafazakar bir eğitim grubu olan Moms for Liberty'nin kurucu ortağı Tina Descovich, “Byron ve Erika, Florida'da yıllardır tüm çocukların iyi bir eğitim alması için savaşçı olarak biliniyorlar” dedi. “Bu itibar ülke çapında yayılıyor.”

Seçim kampanyası sırasında Trump kendisini yeni eğitim politikasına adadı. Devlet okullarının “pembe saçlı komünistler” tarafından istila edildiğini iddia ediyor ve yeniden seçilmesi halinde Eğitim Bakanlığı'nı kapatacağına söz veriyor. Ve etrafını Donald'lar gibi benzer düşüncelere sahip destekçilerle çevreledi.

Bay Trump, bu ay Mar-a-Lago'da düzenlenen bir bağış toplama etkinliğinde kongre üyesini coşkuyla selamladı ve Bay Donald'ın “siyasi açıdan çok özel” olduğunu ve kulübünün zengin müşterileri arasında popüler olduğunu söyledi. Eski başkan, siyahi Bay Donalds'ı tanıtırken, “Yoksul insanlarımız yok ve Mar-a-Lago'da sevmediğim tek şey bu, biliyorsunuz, çeşitliliği seviyorum” dedi.

Ayrıca, şu anda Heritage Vakfı'nın danışma kurulu üyesi olan Bayan Donalds'ı kamuoyu önünde övdü ve bu da onun gelecekteki bir yönetim görevi için değerlendirilebileceğine dair spekülasyonlara yol açtı.

Geçen sonbaharda Florida Özgürlük Zirvesi'nde “eğitim hakkında tanıdığım herkesten daha fazlasını” bildiğini söyledi. Trump seyirciler arasında başını sallayarak “Öyleyse hazır olun” diye ekledi. “El altında kal, tamam mı?”

Bir dönüşüm

Bir röportajda Donald'ın eğitim politikasına ilgisinin Brooklyn'deki Crown Heights'ta geçen çocukluğundan kaynaklandığını söyledi. Annesi bir devlet okulunda öğretmen ve yöneticiydi. Ancak kendisine meydan okunmadığını hissettiğinde onu devlet ilkokulundan alıp özel okullara gönderdiğini söyledi.

“Benim için bir devlet okulunun sınıfından daha fazlası olduğunu düşünüyordu ve haklıydı” dedi. “Okul seçimi benim için her zaman önemliydi çünkü bu benim hayatımdı. Her çocuğun ve ailelerin bir seçim şansına sahip olmasının önemli olduğunu düşünüyorum.”

Üniversitede tanıştığı Bayan Donalds onu Evanjelik Hıristiyanlıkla tanıştırdı. Son dönüşümü 22 yaşındayken Cracker Barrel'da garsonluk yaparken gerçekleşti. Kendisinin çağrıldığını hissetti ve “hayatımı Mesih'e adadım” dedi.

Bayan Donalds, çiftin Napoli, Florida'ya yerleştiğini ve çocuklarından birinin devlet okulunda mücadele ettiğine tanık olduktan sonra eğitime başladığını söyledi. Yerel okul yönetim kuruluna seçildi. Her ikisi de vergi mükellefleri tarafından finanse edilen ancak bağımsız olarak işletilen bir sözleşmeli okulun açılmasını savunmaya başladı.

Bay Donalds, 2017 yılında Napoli bölgesindeki bir bölgeyi temsil eden Florida Temsilciler Meclisi'ne yemin etti. Aynı yıl Bayan Donalds, sözleşmeli okul yönetimi şirketi OptimaEd'i kurdu.

Çiftin çalışmaları sıklıkla örtüşüyordu. Bay Donalds, diğer şeylerin yanı sıra sözleşmeli okulların yerel vergi girişimlerinden ek fon almasına olanak tanıyan bir yasa tasarısını birlikte imzaladı. Bayan Donalds'ın uzun süredir değişime zorlamak ve sözleşmeli okul savunucularına potansiyel olarak yer açmak için aradığı bir teklif olan, okul yönetim kurulu üyeleri için dönem sınırlamalarını destekledi.

Florida'nın yarı zamanlı yasama meclisinde çiftlerin kariyerlerinin çakışması alışılmadık bir durum değil. Florida Etik Komisyonu eski genel danışmanı Caroline Klancke, milletvekillerine yönelik kuralların, aile şirketleriyle olası çatışmalar konusunda daha kısıtlı olan yerel yetkililere göre çok daha gevşek olduğunu söyledi.

Donalds, “Parayı doğrudan onlara iletmedik” dedi. “Florida Eyaletinde bir program değişikliği başlattık.”

2022'de Bayan Donalds, Florida'da birkaç sözleşmeli okula liderlik etti. Sözleşmelere göre şirketi, personel, pazarlama ve diğer hizmetleri sağlamak için okulların kamu finansmanından yaklaşık yüzde 10'luk bir pay alıyordu. Kamu kayıtlarına göre bu yıl şirket yaklaşık 4 milyon dolar kamu parası topladı ve okullara yaklaşık 2,6 milyon dolar geri verdi; Bayan Donalds ise yaklaşık 180.000 dolar maaş aldı.

Bu rakamlar okullarda gerginlik yarattı. Kamu kayıtlarına göre, o tarihten bu yana OptimaEd tarafından yönetilen üç sözleşmeli okul, şirketle olan sözleşmelerini, kamu kayıtlarına göre okullara yeterli miktarda para aktarılmadığına dair şikayetler üzerine feshetti ve anonimlik koşuluyla konuşan okullarla ilişkili üç kişi konuşmak istedi. özel görüşmeler hakkında.

Bayan Donalds yorum talebine yanıt vermedi.

İşini giderek daha fazla çevrimiçi akademiye ve kupon kabul eden sanal kurslara yöneltti. Kocası, 2017 yılında zorbalığa maruz kaldıklarını söyleyen öğrencilerin özel okul harçlarının karşılanması için başarılı bir girişime öncülük etti. Geçtiğimiz yıl Florida çok daha ileri gitti ve kupon programlarını koşulları veya gelirleri ne olursa olsun tüm öğrencileri kapsayacak şekilde genişleterek özel okullara yeni bir kamu parası akışı başlattı.

“Ebeveyn hakları” hakkındaki tartışmayı başlatın.

Avukatlar, ikilinin Florida'yı eğitim tartışmasının merkezine koyan salgın dönemi politikalarının temellerinin atılmasına nasıl yardımcı olduğunu anlattı.

2015 yılında Bayan Donalds, daha sonra Özgürlük Anneleri'ne liderlik edecek olan kadınlardan oluşan muhafazakar okul yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir ağ kurdu. (Bayan Donalds, Moms for Liberty'nin danışmanıdır.)

Grubun kurucusu Keith Flaaugh, Donald'ların Florida Vatandaşları İttifakı'nın ilk üyeleri arasında yer aldığını söyledi. İttifak, Toni Morrison'ın “Mankind” kitabı ve Afrikalı yazarların diğer klasikleri de dahil olmak üzere çocuklara liberal fikirleri aşıladığını söyledikleri kitapların okullarda yasaklanması için baskı yapıyor.

Bay Donalds, Bay DeSantis'in bazı eğitim politikalarını alkışladı ve kendilerinden pay aldı. Florida valisi herkesin bir kitabın okul kütüphanesinden kaldırılması için dilekçe vermesine izin veren yüksek profilli bir yasayı kabul ettikten sonra, Bay Donalds yasayı Yasama Meclisindeki çalışmalarının bir uzantısı olarak nitelendirdi.

Okulların baskısı altında Bay DeSantis yakın zamanda yasasını geri çekti. Sürecin dış gruplar tarafından suistimal edildiğini belirterek, dışarıdan gelebilecek şikayetlerin sayısını sınırladı.

Bay Donalds'la birlikte görev yapan ve şu anda bir LGBTQ hakları örgütü olan Equality Florida'ya danışmanlık yapan Carlos Guillermo Smith, bu yasaların “birçok öğrencinin eğitime ve önemli okuma materyallerine erişimini engellediğini” söyledi. “Sonuçta bunların hiçbiri gerekli değildi.”

Ancak genellikle gelecek vaat eden politikacıların seçmeleri olarak görülen Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı'ndaki konuşmasında Donalds, okullarla ilgili vizyonuna sadık kaldığını açıkça belirtti.

Alkışlarla, “Amerika Birleşik Devletleri hükümetini temelden dönüştüreceğiz” dedi. “Amerikan liderliğinin yenilenmesine gerçekten ihtiyaç duyduğumuz son büyük alan kültürümüz, yani çocuklarımızdır.”