Trump “, ateşkes zorlamak için Rusya'ya yönelik yeni yaptırımları güçlü bir şekilde düşünüyor

Suzan

New member
Cumhurbaşkanı Trump Cuma günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşında ateşkes ve kalıcı bir barış anlaşması yapana kadar yaptırım ve tarifeler getirdiğini “vurguladığını” söyledi.

Sosyal medya sayfasına katkılarda, Trump, şimdi dördüncü yılda tehlikeli savaş durumu nedeniyle “büyük” yaptırımlar olarak tanımladığı “güçlü” olduğunu söyledi.

Trump, “Rusya'nın şu anda savaş alanında kesinlikle” Ukrayna “olması nedeniyle, barış üzerinde ateşkes ve nihai uzlaşma anlaşmasına varılana kadar Rusya'daki büyük banka rütbelerini, yaptırımlarını ve tarifelerini vurguladım.” “Şimdi çok geç olmadan Rusya ve Ukrayna'ya masaya gel.”

Böyle bir adım, Bay Trump'ın Ukrayna'daki savaş yönetimi için başka bir dönüş olacaktı. Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in savaş anlatısıyla haftalar geçirdi ve Ukrayna'yı Rusya'dan nüfuz ettiği için eleştirdi ve yakın zamanda geçen hafta Başkan Volodymyr Zelensky ile gergin bir Oval ofis toplantısından sonra ABD'nin Kiev ve Gizli Hizmetler için yardımını durdurdu.

Bay Trump ve Bay Zelensky, salgından sonra son birkaç gün, ilişkiler hakkında düzeltildi, bu da Bay Zelensky'nin Beyaz Saray'ı nadir toprak metallerinin madenciliğinden kaynaklanan gelirlerinden bir anlaşma imzalamadan ayrılmasına yol açtı.

Bay Trump, ABD'nin Rusya'yı önlemek için ülkeye sunduğu 100 milyar ABD dolarından fazla askeri yardıma geri ödeme yaptığını düşündüğü mineral sözleşmesinde ısrar etti. Bay Trump ve Bay Zelensky, anlaşmayı imzalamakla hala ilgilendiklerini belirttiler.

Ancak Bay Trump, Rusya'nın savaştaki rolü ve nihayetinde bir barış anlaşması yapmak istediğini ekonomik olarak konuştu. Rus yetkililer geçen ay Suudi Arabistan'daki en iyi Trump yetkilileriyle bir araya geldi, çünkü Rusya, savaşı feshetmek için bir ateşkes mi yoksa bir anlaşma mı kabul etmeyeceğini söylememesine rağmen, görüşmelere açıklığa işaret etti.

Moskova, üç yıl önce başlatılan ateşkes, ateşkes veya savaşı kabul ettiğine dair bir kamuoyu göstergesi vermedi. ABD'li yetkililer Rusya'nın sürekli tartışmalara açıklık gösterdiğini söyledi.

Perşembe günü, Oval Ofisi'nden Bay Trump, ABD müzakerecilerinin “Ukrayna ile çok fazla ilerleme kaydettiğini ve son birkaç gün içinde Rusya ile çok fazla ilerleme kaydettiğini” söyledi.

Trump, “Bence olacağı şey Ukrayna'nın bir anlaşma yapmak istiyor çünkü bir seçeneği olduğunu düşünmüyorum,” dedi. “Ben de Rusya'nın bir anlaşmayı tamamlamak istediğini düşünüyorum çünkü belirli bir şekilde başka seçeneği yok – sadece bildiğim farklı bir şekilde.”

Cuma günü yaptığı görevde Trump, her iki rehberden de “çok geç olmadan masaya ulaşmasını” istedi.

Moskova, Rus ekonomisini felç etmek ve en son Rusya'nın enerji sektörüne ve petrol tankerlerinin “gölge filosuna” karşı işgali için finansmanını almak için çok sayıda yaptırım uyguladı.

ABD ve Ukraynalı yetkililer Perşembe günü, Ukrayna'nın “bu savaşın bir parçası olarak güvenliği güvenilir bir şekilde garanti etmek için daha fazla çaba sarf etmek isteyen ülkelerin askeri temsilcilerini” karşılamak için bir heyet göndereceğini doğruladılar. Toplantının Salı günü planlandığını, ancak kimin katılacağını belirtmediğini söyledi.

Önümüzdeki haftanın toplantısında, Bay Zelensky, Ukraynalıların kalıcı barışın nihayetinde elde edilip edilemeyeceğini test etmek için Rusya'dan bir dizi yükümlülük konusunda ısrar edeceğini söyledi. Bu gereksinimler Rusya'nın Ukrayna'nın enerjisine veya diğer sivil altyapıya saldırmama vaatlerini içeriyor. Roketler, bombalar ve uzun mesafeli dronlar için ateşkes; Ve Karadeniz'de askeri operasyon yok.

“Ukraynalılar gerçekten barış istiyorlar, ancak Ukrayna'nın görevi pahasına değil,” dedi Zelensky. “Müzakereler için asıl soru, Rusya'nın savaştan vazgeçip bırakamayacağıdır.”

Ivan Nechepurenko, İstanbul'dan Tiflisi, Georgia ve Nataliya Vasilyeva'ya katkıda bulundu.