Trafik kazası geçiren genç hem ayağını hem işini kaybetti! 45 bin lira tazminat aldı

erkan_623

New member
Edinilen bilgiye göre, kaza 2020 yılının Temmuz ayında merkez Seyhan ilçesine bağlı Sarıhamzalı Mahallesi’nde meydana geldi. Otobüslerde muavinlik yapan 22 yaşındaki Fatih Duygucu konutuna gitmek için yolun karşısına geçmeye çalışırken bir yavaşça ticari aracın çarpması kararı yaralandı. Kaza anı etraftaki güvenlik kameraları tarafınca saniye saniye görüntülendi. Çarpmanın tesiriyle savrulan Duygucu sonrasındasında hastaneye kaldırılıp tedavi gördü. Duygucu kaza daha sonrası ayak bileğinden yaralandığı için sakat kaldı. Bu niçinle işinden de oldu. Avukat Uğur Türkmen aracılığıyla dava açan Duygucu, cep telefonuyla konuşurken karşıdan karşıya geçtiği için yüzde 100 kusurlu bulundu. Özel eksper raporuyla yine mahkemeye başvuran avukat Türkmen, müvekkilinin 45 bin lira tazminat almasını sağladı.

HEDEFİM PARA DEĞİL

Ayağından sakatlandığı için çalışamadığını belirten Duygucu, kusurunu kabul ettiğini lakin karşı tarafın da hatalı olduğunu ve hiç ceza almadığını söylemiş oldu. Duygucu, “Diz kapağımdan aşağısı vida ve platin ile kaplı. Olay yerinde sıradan bir kriko ile çizim yapıldı ve ben haksız çıkartıldım. Bundan dolayı da mağdur oldum. İş bulamıyorum. Annem kalp hastası, hedefim para da değil. Hukukun kapatmış olduğu belgenin yenidendan açmasını bekliyorum” diye konuştu.

BEKLEDİĞİMİZİN 4’TE 1’İNİ ALDIK

Aldığı tazminatın fazlaca az olduğunu, tekrar ameliyat olacağını ve parayı ameliyata harcayacağını anlatan Duygucu, “Beklediğimiz bütçenin 4’te birini aldık. Komik bir sayı geldi. Ben hal bu türlü oluncayken karşı tarafın ceza almasını istiyorum. Telefon ile konuştuğum için haksız çıktım. Tamam ben haksızım fakat olduğumuz bölge okul bölgesi. Kameralarda da gözüküyor araç bana çarparken yavaşlamıyor. Tek isteğim sesimin duyulması” tabirlerini kullandı.

UĞRAŞIMIZ SÜRÜYOR

Avukat Uğur Türkmen ise ceza evrakının kapandığını söylemiş oldu. Türkmen, “Ceza evrakı kapandığında bizde özel eksperden rapor aldık ve tazminat için sigorta tahkim komitesine başvurduk. Müvekkilimizin yüzde 25 haklılığı tespit edildi ve gerçek alması gereken 180 bin liranın 4’te 1’i olan 45 bin lira verilmesine hükmedildi. Hukuk çabamız devam ediyor. Müvekkilimizin sakatlığı arttı. İkinci bir ameliyat olması gerekiyor. Hak arama gayretimiz devam ediyor” dedi.

KAYNAK: İHA