TİM Lideri Gülle: 5 oyla lider yardımcısı seçildim

Zeytin

Global Mod
Global Mod
İmam GÜNEŞ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) seçimlerini yakından ilgilendiren dokuma bölüm heyeti toplantısının yankıları devam ederken TİM Lideri İsmail Gülle hususla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

18 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşen dokuma dal heyetinde Güneydoğu Anadolu Dokuma ve Hammaddeleri Lideri Fikret Kileci seçilmişti. TİM Lideri İsmail Gülle’nin de bir daha TİM adayı olabilmesi için bölüm konseyinde lider yahut lider yardımcısı olması gerekiyor. Bilgilendirme toplantısı yapan TİM Lideri İsmail Gülle, 14 kişilik heyette lider adaylığına üç kişinin aday olduğunu belirterek, “Bazı zarflarda iki koy kullanıldı. Ben 5 oy alarak lider yardımcısı seçildim” dedi.

Sektör şurası lideri ve iki lider yardımcısı için oylama yapıldığını belirten Gülle, “Ben her vakit halkımızın yüzünü güldüren açıklamalar yapmak için karışınıza çıktım. Yapay bir tartışma oluştu, gündemi fazla meşgul etmemesi için toplantı düzenledim. Heyetimiz 14 temsilciden oluşuyor. Birinci oylama lider adaylığı için yapıldı. TİM lideri olduğum için dal şurası başkanlığına aday olmadım. Oy oldukçaluğu ile Fikret Kileci lider oldu. 2’nci cinste lider yardımcıları için oylama yapıldı. Dünyanın neresinde olursa olun matematik ve sayılar nihaidir. 3 adayın olduğu, 14 kişinin oy kullandığı denklemde 5 oy alan kişinin lider yardımcılığı geçerlidir” dedi.

“Yönetmeliğe bakılırsa lider yardımcısıyım”

Seçimde 23 oy çıktığına da dikkat çeken Gülle, şu biçimde devam etti: “Gördüğümüz tablo şaşırtıcıdır. Birtakım zarflarda iki oy çıktı. Bu oylar geçersizdir. Her kişinin bir oy hakkı vardır. Seçimlerin nasıl yapıldığı ve oy verme biçimi ilgili tutanakta muhakkaktır. Türkiye İhracatçılar Meclisi İle İhracatçı Birliklerinin Kuruluş Ve misyonları Hakkında Yönetmeliğinin 23,27 ve 45’nci hususları net bir biçimde tanım edilir. Bu destekle kesim heyetinden lider yardımcısı olarak seçildim. Ya bu türlü kabul edilmesi lazım ya da bir daha seçim yapılması lazım.”

“Tartışmaları değil ihracatı konuşmak isterdik”

“Bu tartışmaları değil ihracatı konuşmak isterdim” diyen İsmail Gülle, kelamlarını şu biçimde tamamladı: “Sektör heyetinde uygulanan mevzuat kararları, ihracatçı birlikleri seçimlerinde de birebir biçimde uygulandı. 61 ihracatçı birliği seçimlerinde de taraf gözetmeksizin her birine eşit uzaklıkta yaklaştık. Tek dileğimiz iktisada ihracatla katkı sağlamak, milletimizin yüzünü güldürmek. 4 yılda nereden nereye geldiğimizi aşikâr. Yıl sonunda 250 milyar doları aşacağız. Türk dokuma dalı olarak da muvaffakiyetler sağladık. Dünyada 6’ncı bayağı 5’nci sıraya yükseldik. Dünya ticaretinden aldığımız hisse yüzde 2,8’den yüzde 3,6’ya çıktı. Biz bu emelle çalışırken maalesef öteki arkadaşlarımız da öteki gayeler için çalışmış. Bizim tek gayemiz, ülke ekonomimize ihracatımızla katkı sunmak.

Okumaya devam et...