Ticaret Bakanı Muş: Türkiye zorlukların üstesinden gelebilecek kapasitede

Zeytin

Global Mod
Global Mod
Borçka ilçesindeki Borçka Gölü’nde konseyi somon balığı tesislerini tekne ile gezerek inceleyen Muş, sonrasındasında Artvin Valisi Yılmaz Doruk’u makamında ziyaret etti.

AK Parti Artvin Vilayet Başkanlığını da ziyaret eden Bakan Muş, Sarp Hudut Kapısı’nda incelemeler yaptığını, artan ticaretle birlikte kapıda yoğunluk yaşandığını söylemiş oldu.

Muş, baharın gelmesi ile birlikte araç ve yaya gidiş, geliş yoğunluğunun daha da artacağına işaret ederek, “Diş ticaretimizdeki ivmenin artarak devam ettiğini düşündüğümüzde tır trafiğinin de geçen aylara göre yükseleceği kanaatindeyiz. Buna paralel çeşitli önlemler alıyoruz. Yıl sonuna kadar ve bu yıl içerisinde artan trafiği yönetme ismine optimizasyon çalışmaları yapacağız.” diye konuştu.

Türkiye’de kıymetli gelişmeler olduğunu vurgulayan Muş, şu değerlendirmede bulundu:

“Türkiye gelişiyor lakin dünya bir pandemi süreci yaşadı. Yaklaşık 2 yıl dünyada hayli önemli kısıtlamalar yaşandı. Bu, dünyanın bütün istikrarlarını altüst etti. Son 40 yılın en yüksek enflasyonları, en yüksek emtia fiyatları ile karşı karşıya kaldı dünya. Bir taraftan pandemi periyodunda piyasaya verilen likidite, bir taraftan ertelenen taleplerin oluşması ile birlikte dünya 40 yılın enflasyonunda tepesini yaşıyor. Ardından şu an Rusya ve Ukrayna içindeki yaşanan kriz emtia meblağlarını, bilhassa güç fiyatlarını daha da üste çekti. Bu ister istemez tüm dünyayı etkilediği üzere, bizi de etkiledi.”

“Aşılacak olan yeni amaçlar var”

Muş, Türkiye’nin her türlü zorlukla uğraş edebilecek kabiliyete sahip olduğunun altını çizerek, şu biçimde devam etti:

“Türkiye, üretim kabiliyeti, kapasitesi kuvvetli, dinamik bir ülke. Maalesef bu gelişilmeler bizi de bir nebze etkilemekte lakin bunlar atlatılamayacak şeyler değil. Kesinlikle bunların üstesinden geleceğiz, geliyoruz. Üretim ayağı ülkenin kuvvetli, bunu bilmenizi isterim. İmalat ayağı kuvvetli, ticaret ayağı kuvvetli. ötürüsıyla bunların bankacılık ayağı kuvvetli, finans ayağı kuvvetli. Bunların kuvvetli olduğu yerde şu an bütün dünyanın karşı karşıya kaldığı, bilhassa global emtia fiyatlarındaki yükseliş de bir rayına oturacaktır. Bilhassa bu krizin bir an evvel bitmesini ümit ediyoruz ve çabalıyoruz ki bu emtia ve güç üstündeki baskıyı azaltacaktır. Ülkemize güvenelim. Türkiye’nin geleceği epeyce parlaktır. Partimiz fazlaca kuvvetlidür. Burada Cumhur İttifakı’nın ortaya koyduğu irade muhakkaktır. Gayelerine adım adım ulaşmaktadır.”

Uzun yıllar teşkilatlarda vazife yaptığını ve son olarak da bakanlık nazaranvini yürüttüğünü anlatan Muş, “İnşallah 14 ay daha sonra bir seçim yapılacaktır. Orada da yine milletimizden yetkiyi alarak devam edeceğiz. Çok eşikler aşıldı. Aşılacak olan yeni amaçlar var. El birliği ile çalışacağız. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız.” tabirlerini kullandı.

Bakan Mehmet Muş, çabucak sonrasında Artvin Gençlik Merkezi’nde iş erkeklerinın iştirakiyle basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

Okumaya devam et...