Tetikçi müfettiş uyarısı

semaver

Active member
Tetikçi müfettiş uyarısı CHP Genel Lider Yardımcısı Seyit Torun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yapılan “terör teftişi” daha sonrası belediyelerine polis baskınında yapılacaklarla ilgili bir yazı göndereceklerini belirterek “Görünen o ki bunlar yalnızca İstanbul’la kalmayacaklar. İçişleri Bakanlığı’nda bir ünite oluşturulduğu ve belediyelerimizle ilgili belge tanzim edildiği, hatta tetikçi müfettişler gönderilerek bir biçimde uydurma de olsa dokümanlar üretilip beldiyelerimizin üzerine gidileceği söyleniyor” dedi.

‘HİÇBİR KARŞILIĞI YOK’

CHP’li Torun, partisinin genel merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İBB’ye başlatılan “terör teftişi” daha sonrası CHP’li belediyelere polis baskınında yapılacaklarla ilgili talimat göndermesine ait konuşan Torun, “Baskınlar karşısında yapılacaklarla ilgili çarşamba günü bir toplantı yapıp yapılması gerekenleri güncelleyeceğiz” dedi. İçişleri Bakanılığı’nın ataklarının devam edeceğini söyleyen Torun, “Görünen o ki bunlar yalnızca İstanbul’la kalmayacaklar. İçişleri Bakanlığı’nda bir ünite oluşturulduğu ve belediyelerimizle ilgili belge tanzim edildiği, hatta tetikçi müfettişler gönderilerek bir biçimde uydurma de olsa dokümanlar üretilip belediyelerimizin üzerine gidileceği söyleniyor. Biz de onların bu gayri tüzel yapılarına karşı önlem gayeli belediyelerimizi bilgilendiriyoruz” dedi.

Bakanlığın “tetikçi müfettiş” gönderdiğini söyleyen Torun, “‘Git bana doküman bul, ne yaparsan yap’ diyorlar. Yılbaşından daha sonra bu işler artacak. MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli’nin “İddialar doğruysa İmamoğlu vazifeden alınmalı” açıklamasına karşılık veren Torun, “AKP’nin söylemediğini Bahçeli o kirli lisanla söylemeye çalışıyor. İktidarın o denli bir payandası olmuş ki toplumda hiç bir karşılığı yok” yorumunu yaptı.

‘NİYE BAKANI DİNLESİN?’

Bir kayyum telaşları olmadığını söyleyen Torun, “Kayyum terör örgütüyle ilişkiliyseniz atanır. Bizde onlara yedirilecek belediye lideri yok” reaksiyonunu gösterdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “İBB sekiz aydır beni takip ediyormuş” sözlerine ait konuşan Torun, “dediğine kendisi inanıyor mu bilmiyorum. Bir İçişleri Bakanı’nı İBB Lideri niçin izlesin? İçine düştükleri acziyete bakar mısınız? ‘İstifa etmeli’ diyoruz ya bu nazaranvi hak etmediğinin tabiridir bu” değerlendirmesini yaptı.

‘YARAYAN ADIM ATAR MI?’

Torun, AKP ortasında “İmamoğlu’na başlatılan soruşturma CHP’ye yaradı” yorumlarının yapılmasını da “84 milyonun bir vicdanı var. Sen haksızlık yaparsan buna karşı bir refleks olur” kelamlarıyla kıymetlendirdi. “İmamoğlu’nun, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olması için bu biçimde bir atılım yapıldı” argümanına ait de Torun, “Soylu’nun İmamoğlu’na değil Saray’dakine yaranma gereksinimi var. Soylu, İmamoğlu’nun işine gelecek, onu siyaseten güçlendirecek bir adım atar mı? Bir argümanda bulundu, artık işin ortasından çıkmaya çalışıyor. Soylu’nun İmamoğlu’yla ilgili düzgün hayal görme bahtı yok. İstanbul’un acısını hâlâ ortasından atamadı” dedi.