Test kararı müspet olan yolcu, şehirlerarası otobüste yakalandı

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Bingöl’de, koronavirüs testi yaptırdıktan daha sonra kararınun müspet çıktığını öğrenmesine karşın İstanbul’a gitmek için bindiği şehirlerarası otobüsten inmeyen En son H. (48), yol denetimindeki HES sorgulamasında yakalandı ve hastaneye ambulansla hastaneye nakledildi.

Bingöl’de yaşayan Kesin H., grip şikayeti niçiniyle dün akşam koronavirüs testi yaptırdı. Son H. test kararınu beklemeden İstanbul’a gitmek için şehirlerarası otobüse bindi. Kayseri-Malatya karayolu uygulama noktasında kontrol yapan polis takımları, İstanbul’a seyir halindeki otobüsü denetim noktasında durdurdu. Yolcuların yapılan kimlik ve HES kodu sorgulamalarında Son H.’nin test kararınun müspet olduğu görüldü. Bunun üzerine Kesin H. otobüsten indirildi. Polisin ihbarıyla olay yerine sıhhat takımları sevk edildi. Son H. kendisini görüntüleyen basın mensubuna, “Aşımı yaptırmıştım. Kendimi yeterli hissediyordum. Telefonuma dün yaptırdığım test kararımun müspet olduğu bilgisi ben otobüsteyken geldi. İstanbul’a gidecektim” dedi.

Olay yerine gelen sıhhat takımları, Sonuncu H.’yi Kayseri Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Otobüsteki öteki yolcular ise, İstanbul’a yanlışsız yola çıktı. Otobüsteki yolcuların müşahede altında tutulacağı öğrenildi.