TESK’ten seyyar satıcı uyarısı

Zeytin

Global Mod
Global Mod
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Lideri Bendevi Palandöken, okul etraflarında öğrencilerin sıhhatini tehdit eden eserler satan seyyar satıcılar ile ziyanlı unsur satıcılarına göz açtırılmaması gerektiğini belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, yeni eğitim öğretim yılına hazırlanan öğrencileri okullarda tehlikelerden uzak tutarken, okulların yakınında da önlem alınmasının kıymetine işaret etti.

Okulların paklığı ve güvenliği kadar okul etrafının güvenliği için de tüm tedbirlerin şimdiden alınması gerektiğini kaydeden Palandöken, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın hijyenik ve sağlıklı koşullarda eğitim alması ve salgın niçiniyle eğitimlerinin aksamaması her şeyden kıymetli. Bunun için de bilhassa okul etraflarında öğrencilerin sıhhatini tehdit eden seyyar satıcılara ve ziyanlı unsur satıcılarına katiyetle göz açtırılmamalı.” sözlerini kullandı.

“Esnafımız tam teşekküllü çalışacak”

Palandöken, eğitim kesimine direkt ve dolaylı yollarla hizmet veren tüm esnaf sanatkarlar ile bunların çalışanlarının, gerekli önlemleri alarak, uzun vakittir orta verdikleri faaliyetleri bir daha yürütmek için ağır gayret gösterdiklerini bildirdi.

Bilhassa öğrencilerin bulundukları okul kantinleri ve servislerde hijyen önlemleri ve toplumsal ara kurallarının harfiyen uygulanacağına dikkati çeken Palandöken, şu değerlendirmede bulundu:

“Öğrencilerimizin okula sıhhatle gidip gelebilmesi için kurallara uyma noktasında esnafımız tam teşekküllü çalışacak. Yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde tüm okullarda kantinler, sınıflar, koridorlar, tuvaletler ve okul bahçeleri için gerekli paklık çalışmaları yapılırken okul etraflarının paklığı ve güvenliği konusunda da daha dikkatli olunmalı.”

Palandöken, çocukları şuurlu yetiştirmenin onları tehlikelerden muhafazanın birinci yolu olduğunu belirterek, bu hususta aileler ve öğretmenlere değerli bakılırsavler düştüğünü kaydetti.

Ailelere, okul etraflarındaki tanımadıkları insanlardan alışveriş yapmamaları gerektiğini çocuklarına uygun anlatmaları davetinde bulunan Palandöken, “Uyuşturucu, alkol, sigara üzere küçük yaşta uzak durulması gereken şeyler hakkında çocuklar bilinçlendirilmeli. Çocuklarımız geleceğimizdir. Onları korumak toplumun her bölümün misyonudur.” sözünü kullandı.

Okumaya devam et...