Terör örgütü PKK 9 yaşındayken kaçırdığı Hamza'nın fotoğrafını gönderdi

celikci

New member
Terör örgütü PKK 9 yaşındayken kaçırdığı Hamza'nın fotoğrafını gönderdi
Terör örgütü PKK tarafından henüz 9 yaşındayken dağa kaçırılan Hamza Adıyaman'ın yeni fotoğrafı PKK mensuplarınca ailesine gönderildi. Çocuklarının doğal kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019 tarihinde başlayan oturma eylemi 585 gündür devam ederken Hamza'nın yeni fotoğrafı büyük Yankı uyandırdı. Diyarbakır annelerine nöbetin 442 gününde katılan Adıyaman ailesi 9 yaşında kaçırılan çocukları Hamza'nın terör örgütü PKK tarafından yeni fotoğrafının kendilerine gönderildiğini söyledi. Adıyaman ailesi üzerinde PKK üniforması bulunan Hamza'nın fotoğrafını göstererek çocuklarının zorla dağa kaçırıldığını kanıtlamış oldu. Terör örgütüne tepki gösterdiDiyarbakır Anneleri ile birlikte oturma eylemine devam eden Hamza'nın annesi Rukeyda Adıyaman, 15 gün önce yakınlarından 9 yaşında kaçırılan oğlu Hamza'ya ait örgüt kıyafeti ile daha da çekilmiş fotoğrafın kendisine ulaştığını belirtti. Aileye fotoğraf gönderdiler2016 yılında okuldan gelen bir telefonla Hamza'nın kaybolduğu bilgisine ulaştıklarını fakat Aradan birkaç gün geçtikten sonra oğlunun dağa kaçırıldığını öğrendiklerini belirten Anne Adıyaman, "Oğlum bana mektup gönderdi ve mektupta dağa kaçırıldığını, dereye düşmediğini ve yaşadığını yazmıştı. 5 yıldır oğlumu götürmüşler, videosu gelmişti, bu fotoğraf ise yeni geldi. PKK’dan bizlere haber de geldi, fotoğraftaki çocuğun Hamza olduğu belirtildi. 5 yıl oldu, ben oğlumu özledim bekliyorum" dedi.

ALINTIDIR