Telafi eğitimi nedir? Telafi eğitimi ne zaman başlayacak?

celikci

New member
Telafi eğitimi nedir? Telafi eğitimi ne zaman başlayacak?
Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını sebebiyle hayat durma noktasına gelirken maalesef eğitime de ara verilmek zorunda kalınmış ve uzaktan eğitim sistemi ile yola devam edilmişti. Yüz yüze eğitime ara verilip uzaktan eğitim sistemi ile yola devam edilen bu dönemle ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'ta yeni bir açıklama geldi. Bakan Selçuk, eğitimde telafi uygulamasına hazır olunduğunu belirtti. Peki, telafi eğitimi nedir? Telafi eğitimi ne zaman başlayacak? Detaylar haberimizde... Telafi Eğitimi Nedir?Telafi eğitimi, bütün bir dönemin eğitimi değil kısmi ve hızlandırılmış bir eğitim süreci olarak tanımlanmaktadır. Özellikle koronavirüs salgını sebebiyle eğitimde verilen ara sebebiyle öğrencilerin telafi eğitimlerine katılmaları uzmanlar tarafından gerekli ve çok önemli bir durum olarak yorumlanıyor. Telafi Eğitimi Ne Zaman Başlayacak?Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından telafi eğitimi ile ilgili önemli açıklamalara yer verdi. Eğitimde telafi uygulamasına hazır olunduğunu söyleyen Selçuk, 'Büyük ve kapsamlı bir telafi süreciyle akademik, sosyal duygusal ve fiziksel alanda olumsuz etkileri ortadan kaldıracağız. Haziran ayı itibarıyla başlayacağımız çalışmalar 2021-2022 eğitim yılını da kapsayacak' dedi. Yaz Tatili Ne Zaman Başlayacak?Öte yandan öğrenciler ve veliler dönem sonunun yaklaşmasıyla birlikte yaz tatilinin başlayacağı tarihle ilgili araştırmalara başladı. Yaz tatilinin başlayacağı tarih ise 2 Temmuz 2021 olarak açıklandı. Tam kapanma sürecinin ardından başlaya kademeli normalleşme süreci ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yüz yüze eğitimle ilgili yeni bir açıklama yapılmış ve koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında 17 Mayıs 2021 Pazartesi gününden itibaren resmi ve özel tüm okul öncesi eğitim kurumları ile özel gereksinimli öğrencilerin özel eğitim okul ve sınıfları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile 8.-9.-10.-11. ve 12. sınıfların destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitime geçileceği belirtilmişti. Diğer kademelerdeki resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında ise 1 Haziran 2021 tarihine kadar uzaktan eğitime devam edileceği bilgisi paylaşılmıştı. 1 Haziran 2021 tarihinden sonra yüz yüze eğitimin devamı ile ilgili kararın bu tarihten önce yapılacak olan durum değerlendirmesinin ardından kamuoyu ile paylaşılacağı bilisi de eklenmişti. Şimdi gözler 1 Haziran'dan snra başlayacak olan yeni sürece ve alınacak yeni kararlara çevrildi.

ALINTIDIR