‘Taş atma’ dedi, daha sonrası dehşetli

semaver

Active member
‘Taş atma’ dedi, daha sonrası dehşetli Adana’da, 29 Aralık günü saat 14.30 sıralarında Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi Ahmet Cevdet Çamurdan Ortaokulu´nun önünde kan donduran bir olay meydana geldi.

“OKULA TAŞ ATMAYIN CAMLARI KIRACAKSINIZ”

M.M.T isimli 13 yaşındaki çocuk, arkadaşlarıyla okuldan çıkarken binaya gerçek taş atan birkaç çocuk gördü. M.M.T. ve arkadaşları taş atan çocukları, “Camları kıracaksınız, taş atmayı bırakın” diye uyarınca tartışma yaşandı.

SIRTINDAN BIÇAKLADI

Tartışmanın akabinde meskenlerine yanlışsız yürüyen M.M.T, gerisinden koşup gelen öbür kümeden N.D. tarafınca sırtından bıçaklandı.

HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

Yaralı M.M.T., bir süre yürümeye devam edip çabucak sonrasında yere yığıldı. Etraftakilerin çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırılan M.M. T., ağır bakıma alındı. Tedavisi süren M.M.T´nin sol akciğerinin söndüğü, hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

İSİMLİ DENETİMLE ÖZGÜR KALDI

Polis tarafınca yakalanan kuşkulu N.D., Vilayet Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü´ndeki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan N.D., isimli denetim kaidesiyle özgür bırakıldı.

“ÇOCUK ÇOÇUĞA BUNU YAPAR MI?”

Adana Kent Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde tedavisi süren M.M.T.’nin dayısı Mustafa Kemal T. (40), yeğeninin okulun camlarını taşlayan çocukları uyardığını belirterek şunları söylemiş oldu:

“Oradaki kısa periyodik tartışmanın akabinde dönüp meskenine giderken sol kürek kemiğinin gerisinden bıçaklanıyor. Sıhhat durumu düzgün değil. Hayati tehlikesi sürüyor. Sabırla bekliyoruz. Akciğerinin bir kısmının söndüğü söylendi. Beni üzen, bir çocuğun öteki bir çocuğa bunu yapabiliyor olmasıdır. Hangi ruh haliyle bunu yapar? Yaşı küçük olabilir lakin sonuna kadar şikayetçi olacağız. Gereken cezayı almasını istiyoruz.”