Tartışma aşamasını Nikki Haley kazandı. Şimdi Iowa’yı kazanmaya çalışıyor.

Suzan

New member
Nikki Haley Cumartesi günü Des Moines banliyösündeki belediye binasında sahneye çıktıktan yaklaşık 15 dakika sonra, eski Güney Carolina valisi ve Birleşmiş Milletler büyükelçisi, Taylor Swift hakkında ne düşündüğünü öğrenmek isteyen erkekler tarafından iki kez taciz edildi.

Kalabalığın üyeleri yuhaladı ve her iki soru soran kişi de dışarı çıkarıldı. Iowa, New Hampshire ve Güney Carolina’daki izleyicilere sık sık düşman oyuncularla uğraşmaya yabancı olmadığını söyleyen Bayan Haley darbe aldı.

Sonra gülümsedi.

Kalabalığa bakarak, “Bu ülkede ifade özgürlüğüne sahip olduğumuz için ne kadar şanslı olduğumuzu bir düşünün” dedi. Biraz alkış aldıktan sonra Bayan Haley, federal harcamaların kısılmasıyla ilgili mesajına geri döndü.

Bayan Haley’nin seyirci önünde ve müdahaleleri başarılı bir şekilde savuşturduğu ve kısa ve öz, akılda kalıcı tek satırlıklar sunduğu ilk iki Cumhuriyetçi tartışmadaki bu tür anlarda ustalığı, ilgi, ilgi ve para yarattı.

Ancak başarıları dikkate değer olsa da şartlı: Kendisi ve grubun geri kalanı anketlerde eski Başkan Donald J. Trump’ın oldukça gerisinde. Ve Florida Valisi Ron DeSantis’i hem eyalet çapında hem de ülkenin en üst sıradaki eyaleti Iowa’da takip ediyor.

Bayan Haley, şansını artırmak için Cumartesi günkü belediye binası gibi, kampanya posterleriyle süslenmiş sıradan bir balo salonunda yaklaşık 150 kişinin samimi bir şekilde toplanması gibi etkinliklere güveniyor.

Bayan Haley, her tarafı seyircilerle çevrili bir platform üzerinde durarak, turda bir tür siyasi tiyatro sahneledi. Bayan Haley rahat giyinerek kameralardan çok seyircilere performans sergiledi. Küçük kasaba geçmişini vurguladı ve mezun olduğu okulun futbol takımı Clemson’a selam verdi. Tek satırlık sözleri bazı rakiplerine meydan okumuş olsa da Bayan Haley’nin şakaları istenen tepkiyi uyandırdı.

Ancak, büyük ölçüde kendisini desteklemeye istekli insanlarla dolu bir odayı yönetirken bile, Bayan Haley’nin yine de bazılarını ikna etmesi gerekiyordu.

West Des Moines’den Nancy Vaught, Bayan Haley’nin tartışmalardaki performansından etkilendiğini ve deneyimlerinden, özellikle de uluslararası ilişkilerdeki geçmişinden etkilendiğini söyledi. Bayan Vaught, “Dünyamız gerçekten zor bir durumda” dedi ve “kontrolü ele alacak ve uluslararası dünyayla ilgilenecek birine ihtiyacımız var.”

Ancak Bayan Vaught, yarışta uluslararası deneyime sahip diğer adayı da göz ardı etmediğini söyledi: Bay Trump.

Eski başkan ve ekibi, Bayan Haley’i daha ciddi bir aday olarak görüyor gibi görünüyor. Çarşamba günkü tartışma sırasında Trump’ın kampanyası, onu yeterince muhafazakar olmadığı için eleştiren bir basın açıklaması yayınladı.

Cuma günü, Bay Trump, sosyal medya platformu Truth Social’da Bayan Haley’e saldırdı, onu “kuş beyinli” olarak nitelendirdi ve Şubat ayında Fox News’e “Sevindim” demesine rağmen yarıştığı için onu eleştirdi: “O koşuyor, ben onu istiyorum.” kalbinin sesini dinlemek.”

Bayan Haley geniş adımlarla ilerliyor gibi görünüyordu ve bir tane yayınladı Bunun X’teki ekran görüntüsüEskiden Twitter olarak bilinen platform, şu yazıyla birlikte: “Buna bayıldım. Bu, ikinci olduğumuz ve hızla ilerlediğimiz anlamına geliyor!” Şöyle ekledi: “Getirin!”

51 yaşındaki Bayan Haley, Clive’deki belediye binasında Bay Trump’ı ismen eleştirmese de, 2020’de imzaladığı 2 trilyon dolarlık koronavirüs yardım tasarısını eleştirdi. Ayrıca Cumhuriyetçilerin 2024’te halk oylamasını kazanmak istiyorlarsa “yeni nesil muhafazakar bir lidere” ihtiyaçları olduğunu söyledi. 77 yaşındaki Bay Trump ne 2016’da ne de 2020’de kazanamadı.

Bay Trump’ın açık ara önde olduğu Bayan Haley’nin kampanyası, onun yeniden atanmasına karşı çıkan veya genel seçim yarışında seçilebilirliğinden endişe duyan Cumhuriyetçileri ikna etmeye çalışıyor.

Clive etkinliğine katılan 69 yaşındaki Charlie Johnson, valinin “beni ondan uzaklaştıran” “hatalar” yapmasından önce başlangıçta Bay DeSantis’i desteklediğini söyledi.

Council Bluffs’tan Bay Johnson, Florida’nın okullarda kölelik konusunda eğitim verme standartları konusundaki tartışmaya ve Bay DeSantis’in seçildiği takdirde “boğazını keseceğine” dair retorik vaadine dikkat çekti; bu, onun federal bürokrasiyi parçalama planlarına bir göndermeydi.

Bay Johnson, Bayan Haley’nin münazaralardaki performansının onu kısmen kazandığını söyledi. Ancak onun deneyimi anlaşmanın imzalanmasına yardımcı oldu.

Bay Johnson, “DeSantis treninden indim” dedi. “Ve Nikki’yi gerçekten sevdim, o yüzden şu an bulunduğum yerdeyim.”

Ancak Bayan Haley’nin konuşmasındaki aynı unsurların çoğu (yaşı, siyasi deneyimi ve vali konağındaki performansı) Bay DeSantis tarafından da paylaşılıyor.

Bayan Haley’nin danışmanları önümüzdeki ay mega bağışçılar ağının bir toplantısına katılacak ve burada kendisi ve Bay DeSantis’in yardımcılarının, Bay Trump’ın yatırımı dışında bir adaya yatırım yapmaya değer olup olmayacağını düşünenlere bir adım atması bekleniyor.

Ancak “Clive”da Bayan Haley daha çok seyircinin kalbini kazanmaya odaklandı ve seyirciye acı gerçeklerden çekinmediğini ve dolandırıcıların bile sorularından kaçmayacağını söyledi.

Konuşmasının kesilmesinden yaklaşık 20 dakika sonra, “Bunu rastgele ortaya çıkan bu insanlara vermemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi. “Evet, Taylor Swift’i seviyorum.”