Tarladan ulusal kadroya uzanan muvaffakiyet hikayesi

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde çiftçilik yapan ailesine tarlada yardım eden, boş vakitlerinde de Muaythai Gençler Türkiye Şampiyonası’na hazırlanarak birinci olan Cemile Aykoç (17), Tayland’da düzenlenecek Dünya Gençler Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. Yaz boyunca üzüm hasadı yapan Aykoç “Üzüm sepetlerini taşırken, kesim işlerini yaparken, idman yapmış oluyorum” dedi.

Şehzadeler ilçesinde ailesiyle birlikte yaşayan lise son sınıf öğrencisi Cemile Aykoç, sınıf arkadaşlarının tavsiyesiyle 4 yıl evvel muaythai sporu ile tanıştı. İdmanlarını eksiksiz sürdüren Aykoç, haziran ayında Aydın’da yapılan Muaythai Gençler Türkiye Şampiyonası’na katılarak 67 kiloda Türkiye şampiyonu oldu. Aykoç, bu yıl aralık ayında Tayland’da düzenlenecek Dünya Gençler Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. Dünya şampiyonluğu gayesiyle çalışmalarını sürdüren Aykoç, bir yandan da tarlada çalışarak çiftçilik yapan ailesine dayanak oluyor.

Türkiye şampiyonu olmasının ailesini gururlandığını belirten Aykoç, şunları söylemiş oldu:

“Bu yıl yapılan Türkiye Muaythai Şampiyonası ulusal ekip seçmelerinde 67 kiloda 1’inci oldum. Bu benim ve ailem için epey gurur verici oldu. Manisa vilayetimizin de ismini duyurmuş oldum. Bu sporu 4 yıldır yapıyorum. Bu yıl birinci sefer şampiyon oldum.”

“AİLEME YARDIMCI OLMAK İÇİN YAZ AYLARINDA TARLADA ÇALIŞIYORUM”

Yaz ayı boyunca bağda üzüm hasadı yapan Aykoç, “Aileme yardımcı olmak için yaz aylarında tarlada çalışıyorum. Artık de hafta sonu boş pek. Güç lakin yararı da oluyor. Zira üzüm sepetlerini taşırken, kesim işlerini yaparken, idman yapmış oluyorum. İdmanlarımı hiç aksatmadım. Gayem; aralık ayında Tayland’da düzenlenecek dünya şampiyonasında birinci olmak, İstiklal Marşı’mızı okutmak ve bayrağımızı dalgalandırmak” diye konuştu.