Tabiplerin 1 yıl ömür biçtiği Mustafa Seyfi artık 4 yaşında

erkan_623

New member
Hastalık teşhisinin konulmasının akabinde 2017 yılında gazeteciler aracılığıyla ilik nakli için yardım isteyen anne Yaşar Gökdoğan’ın davetinin ardından binlerce kişi hem Isparta’da tıpkı vakitte Türkiye genelinde Seyfi için kök hücre bağışında bulundu. Mustafa Seyfi bebek için tüm Türkiye seferber oldu. Ortadan geçen 4 yıllık müddette iki sefer kök hücre nakli yapıldı lakin tedavide muvaffakiyet sağlanamadı. Aranan uyumlu kök hücre 2 yıl daha sonra bulundu. Kök hücre, Mustafa Seyfi’ye başarılı bir biçimde nakledildi. Şu an 4 yaşında olan Mustafa Seyfi, ortadan geçen 4 yılın akabinde sıhhatine kavuşuyor, koşup oynuyor. Anne Yaşar Gökdoğan, 4 yıl boyunca yaşadığı meseleleri İhlas Haber Ajansı(İHA) muhabirine anlattı. Mustafa Seyfi’nin sıhhat durumu hakkında bilgi veren Anne Gökdoğan süreçte kendilerine dayanak veren herkese teşekkür etti. Anne Yaşar Gökdoğan 2017 yılında yaşadıkları zorluklardan bahsederken kelamlarına şöyle devam etti “ O devrimiz epey güç geçti Mustafa Seyfi bebek kronik granülamatöz hastası 2017 yılında hastalığı ortaya çıktı, biz birfazlaca hastaneye gittik lakin bir sonuç alamadık bu sürecimiz bizim için epeyce güç oldu” sözlerini kullandı.

SEYFİ BEBEK 3 KEZ İLİK NAKLİ OLDU

2017 yılında yakalandığı kronik granülamatöz hastalığı mühletince 3 kez ilik nakli olmak zorunda kalan Seyfi bebek sonunda sıhhatine kavuşmaya başladı. O şiddetli günleri anlatan Anne Gökdoğan “ Mustafa Seyfi bebeğin başından 3 sefer ilik nakli süreci geçti. 2 kez kemik ilik nakli olumsuz sonuçlandı, beden kabul etmedi ve üçüncüsü bir bağışçımızdan geldi kemik ilik nakli transferi sağlandı ve muvaffakiyete ulaştık şu anlık sıhhati yerinde bir zahmetimiz yok tedavileri devam ediyor” dedi.

ANNE HERKESİ BAĞIŞÇI OLMAYA DAVET ETTİ

Vatandaşlara bağışçı olmaları için davette bulunan Anne Yaşar Gökdoğan herkesi kemik iliği bağışına davet etti. Gökdoğan “ Lütfen herkes Kızılay’a 3 tüp kan vererek kemik iliği bağışçısı olsun. Milyonlarca insan hastanelerde tedavi için bekliyor. Bizim sürecimiz o kadar güç geçti ki kemik iliği nakli olması gerekiyordu ve nakil olmasaydı en çok 3 yıl yaşayabilirdi. Lütfen sizde bağışçı olarak diğer hayatlar kurtardın” formunda konuştu.

ÇOCUĞUNUZUN HAYATI BU VALİZİN İÇİNDE

Anne Gökdoğan Seyfi bebeğin ameliyata girmeden bir gün evvel hemşire ile yaşadığı bir anıyı İhlas Haber Ajansı’na anlattı. Gökdoğan, “Hemşire odamıza bir valizle birlikte girince bu valizin ortasında ne var dediğimde bana şu cümleyi kullandı ‘İşte bu kemik iliğiniz çocuğunuzun hayatı buna valizin arasında’ bu cümleyi duyar duymaz hüzünlendim ve hem de moralim yerine geldi. Bağışçımız elinden geleni yaptı ve artık dedim ki oğlum bu bağışla güzelleşecek ve biz o hastaniçin sapa sağlam çıkacağız. Allah’ıma şükürler olsun o günler sıkıntı geçti ve şu an sıhhat durumumuz hayli uygun herkese hayli teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

KAYNAK: İHA