Tabip hakkında ‘tehdit’ ve ‘hakaretten’ 4 yıla kadar mahpus istemi

semaver

Active member
Tabip hakkında ‘tehdit’ ve ‘hakaretten’ 4 yıla kadar mahpus istemi Karşıyaka’daki özel hastanede geçen yıl 13 Mart’ta dahiliye servisinde hekim İ.K., 7 yıldır hastanede tıbbi sekreter olarak bakılırsav yapan, 1 çocuk annesi Cansu Demircan’dan hastasına holter aygıtı takmasını istedi. Demircan hastaya holter takıp, reçeteyi teslim almak için kardiyoloji kısmına gitti.

Argümana göre İ.K., holterin takılmadığını zannedip, Demircan’a hakeretler edip, tehditte bulundu. Hekimin bağırması üzerine odadan çıkan Demircan, işten ayrılıp, savcılığa ‘tehdit’ ve ‘hakaret’ cürümlerinden kabahat duyurusunda bulundu. Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca hazırlanan iddianame, Karşıyaka 6’ncı Asliye Ceza Mahkemesi tarafınca kabul edildi. Hekim İ.K. hakkında, ‘tehdit’ ve ‘kamu bakılırsavlisine misyonundan dolayı hakaret’ kabahatlerinden dava açıldı.

Savcılık tarafınca tabiri alınan İ.K.’nın 14 Eylül 2021’de hakim karşısına çıkacağı öğrenildi. Öte yandan iddianameye giren tabirinde İ.K., şunları söylemiş oldu:

“Hastaya holter aygıtı takılması gerektiğini söylemiş oldum. Sekreterim ağır olduğu için Cansu Demircan’a ‘Holteri takar mısın’ diyerek rica ettim. O da sekreterime, ‘Sen daha düzelmedin mi, bu benim misyonum değil’ dedi. Fakat aygıtı daha sonradan taktı. 5-10 dakika daha sonra Cansu ve bir öbür işçi odada otururlarken yanlarına gittim. Demircan’a hitaben ‘Biz yoğunuz, tek holteri takmak için niye sorun çıkartıyorsunuz, iş yapmayacaksınız bırakın, esasen pandemi var, insanları poliklinikte tutmayın’ dedim ve ondan sonrasında odadan çıktım. Hakaret ve tehditte bulunmadım” dedi.

“HERKESİN ORTASINDA BAĞIRDI”

Cansu Demircan, olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söylemiş oldu:

“Olay günü, bana söylenen işi, asli nazaranvim olmamasına karşın yaptım. Buna karşın hekim İ.K.’nin niye bu türlü bana bağırdığını anlamıyorum. Olay anında yalnız değildim. Bütün arkadaşlarım duydu. Çok üzüldüm, kendimi hayli berbat hissettim. her insanın ortasında gelip bana bağırdı. Herkes gelip, ‘Ne oldu, niye bağırdı’ diye sordu. Daha evvel holter aygıtının tıbbi sekreterler tarafınca takılmasına itiraz ettim. Lakin hastane bize, ‘İşe girdiğinizde size mukavele imzalattık. İstediğimiz her şey yapacaksınız’ dedi. Bu aygıtı takmak benim nazaranvim değil. Ben hemşire yahut sıhhat teknisyeni değilim. Tıbbi sekreter olarak çalışıyorum.”