Sultangazi Belediyesi Öğretmenlere Dev Bir ‘Hatıra Ormanı’ Armağan Etti

erkan_623

New member
11 Kasım Ulusal Ağaçlandırma Günü’nde tüm Türkiye’de yaklaşık 250 milyon ağaç toprakla buluşuyor. Yeşile büyük değer veren Sultangazi Belediyesi de, bu özel günü dikkat çeken bir aktiflikle taçlandırdı. Dişbudak, ıhlamur ve çınar tiplerinden oluşacak 5000 ağaçlık dev “Sultangazi İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü Hatıra Ormanı”nı ilçede nazaranv yapan öğretmenlere armağan eden belediye, ormanın birinci fidelerini öğretmenler ve öğrencilerle birlikte toprakla buluşturdu. Ağır iştirakle tam bir şenlik havasında geçen aktifliğe Sultangazi Belediye Lideri Av. Abdurrahman Dursun, Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar, Sultangazi İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Necati Tekbaş, Belediye Lider Yardımcıları Nurcan Öztürkmen ve Yakup Dalkılıç, Eğitimden Sorumlu Belediye Lider Danışmanı Abuzer Korkmaz meclis üyeleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Öğretmen ve öğrenciler teşekkür etti

Lider Dursun, öğretmenler ve öğrencilerle birlikte ağaç fidelerini toprağa ekti. Öğretmenler ve öğrencilerle bol ölçüde muhabbet eden Lider Dursun, eğitime verdikleri kuvvetli takviyeyle her vakit yanlarında olduklarını sık sık vurguladı. Lider Dursun, aktifliğin sonunda tüm öğretmenlere içten teşekkürlerini sunarak pentas çiçekleri armağan eti. Öğretmenler ve öğrenciler de, Lider Dursun’un samimi ilgisinden dolayı hayli keyifli olduklarını belirterek teşekkür ettiler.

En Hoş Anı

bu biçimde aktifliklerin çocukların gelişmeninde epeyce değerli yeri olduğunu vurgulayan Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar, “11 Kasım Ulusal Ağaçlandırma Günü’nde, bu biçimde hoş bir aktiflikte sizlerle birlikte olduğum için büyük memnuniyet duyuyorum. Bu aktiflikte emeği geçen herkese gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Bu aktiflik, çocuklarımız için sahiden hayli kıymetli. Bu ağaç dikim aktifliği, ileride anlatacakları en hoş anılarından biri olacak.” dedi.

‘Değerli öğretmenlerimize hoş bir hatıra ormanı armağan etmek istedik’

İlçede vazife yapan öğretmenlerle buluşmaktan fazlaca büyük memnunluk duyduğunu belirten Sultangazi Belediye Lideri Av. Abdurrahman Dursun şöyleki konuştu: “İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğümüz, bizden hoş bir orman talebinde bulundular. Biz de bu çalışmayı yaparak bedelli öğretmenlerimize hoş bir Hatıra Ormanı armağan etmek istedik. Bugün de ormanımızın fidelerini toprakla buluşturduğumuz bu hoş aktiflikte beraberyiz. Temelinde Sultangazimizin dört bir köşesinde, caddelerinde, sokaklarında, ıhlamurlarımızı, çınarlarımızı toprakla buluşturduğumuz bir devirdeyiz. Kentimizin daha yeşil, daha hoş ve daha yaşanabilir olması ismine büyük çabayla çalışıyoruz. Bu gün de burada, öğretmenler gününün öncesinde, siz bedelli öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle bu biçimde bir programda bir ortada olduğum için epeyce memnunum.”

Çocuklar Doğayı Daha Güzel Anlayıp Daha Fazla Sevsinler ve Korusunlar Diye…

Sultangazi’deki okullar için yapacakları yeni çalışmanın muştusunu veren Lider Dursun, “bir daha önümüzdeki günlerde okullarımız için bir çalışmamız olacak. Çocuklarımızın bitkiyle, yani yaşayan bir varlıkla iç içe olup onun hayatını daha düzgün anlayabilmesi için yaklaşık 20.000 adet küçük bitki kitini okullarımıza dağıtacağız. bu biçimdece çocuklarımız bir bitkinin nasıl yeşerdiğini, büyüdüğünü, yaşadığını daha güzel gözlemleyecekler ve doğayı daha âlâ anlayıp daha fazla sevecekler, koruyacaklar.” dedi.

‘Bütün uğraşımız tabiata saygılı bir kuşak yetiştirebilmek içindir’

Eğitime hayli büyük ehemmiyet verdiklerini vurgulayan Lider Dursun, konuşmasını şu kelamlarıyla noktaladı: “Bütün çabamız doğayı seven, koruyan ve tabiata hürmet duyan bir jenerasyon yetiştirebilmek içindir. Daima bir arada bunu başarabildiğimiz takdirde tabiat bunun karşılığını bizlere epey hoş verecektir ve bizler daha hoş bir dünyada yaşıyor olacağız.”

Her Çocuk Bir Fidandır

Öğretmenlere armağan edilen hatıra ormanı ve düzenlenen ağaç dikim aktifliği için belediyeye teşekkür eden Sultangazi Ulusal Eğitim Müdürü Necati Tekbaş, “Bugün burada ‘Geleceğe Nefes’ programı kapsamında ülkemizin yeşillenmesine bir katkı sağlamak istedik. Zira biz, kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikin diye emreden bir medeniyetin temsilcileriyiz. Bugün burada epeyce hoş bir atmosfer var. Bu atmosferin bir de öncesi var. Sultangazi Belediyemiz, bu alanı fazlaca hoş hazırladılar. hiç bir mevzuda bizden dayanaklarını esirgemeyen Sayın Belediye Liderimize ve takımına fazlaca teşekkür ediyorum. Ülkemizin yeşillenmesine katkı sağlamak durumundayız. Yalnızca ağaçlarımızın değil, çocuklarımızda da doğayı sevme ve muhafaza şuurunun yeşermesine katkı sağlamak zorundayız.” dedi.