Süleyman Soylu'dan Mehmet Ağar'a çağrı! Marina'daki görevinden ayrılacak mı?

celikci

New member
Süleyman Soylu'dan Mehmet Ağar'a çağrı! Marina'daki görevinden ayrılacak mı?
Canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Mehmet Ağar'a çok önemli bir çağrı geldi. Canlı yayında bu çağrıyı yapan Soylu, 'Ben olsam 48 saat içinde ayrılırım. İçişleri Bakanı olarak söylüyorum' dedi. Gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, Mehmet Ağar'a Bodrum Yalı Kavak Marina'daki görevi ile ilgili çağrıda bulundu. İşte Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar... 'Devlet Bana Bir Sır Emanet Etmiş'Korkut Eken ile ilgili açıklamalara yer veren İçişleri Bakanı Soylu, 'Bu tiplerden hoşlanmıyorum. Çok açık söyleyeyim. Bir devlet bürokratlarının bir siyasi partide aktif pozisyonda yer almasına karşıyım.' dedi. Sivil siyasetin tarafı olduğunu söyleyen Soylu, 'Bu mücadeleyi bunun için gerçekleştirdik. Rahmetli Kozakçıoğlu ve Necdet Menzir'e de karşıydım. Çok net söylüyorum. Demokrasi ve sivil siyasetin buna müsaade etmeyeceğini söyledim. İnsanların kişiliğine karşı değilim. Korkut Eken gibi tiplerin geçmişte yaptıkları görevlerden dolayı, Cevdat Öneş, Mehmet Eymür gibi tiplerin bugün hala söz söylemelerinin devlet adabıyla uyuşmadığına inanan bir insanım. Devlet bana bir sır emanet etmiş. Eğer ben hukukun dışında bir iş yapmışsam, yaptığım işin peşine takılmam. Eski abilerimizin bizi bir şeyin önüne atıp, devletin savcılarını göreve davet etmesine katılmıyorum.' ifadelerine yer verdi. Mehmet Ağar'a ÇağrıBodrum Yalı Kavak Marina'daki grevi ile ilgili son dönemde ismi gündemden düşmeyen Mehmet Ağar'a çağrı yapan Bakan Soylu, 'Sayın Ağar'ın marinada görev alması doğru mu? 48 saat içinde ben olsam ayrılırım. İçişleri Bakanı olarak söylüyorum. Bu tip insanlar bir yerde bulunduğu zaman bunları bu meselenin üzerinden yormak kolaydır. Benim bir sigorta şirketim var. Benim bu hayatta sevdiğim işlerden bir tanesi. Küçük bir odam var. O yazıcının sigorta poliçesinin kesmesi hoşuma gider. .oluk çocuğumla namusumla para kazanıyorum.' dedi.

ALINTIDIR