Spinoza’nın yaşam duygusu ve akıllı telefonlarda bir alarm daha

Suzan

New member
Birkaç gün önce hafif bir hastalık geçirdim: ciddi bir şey yok, biraz yorgunum. Bazen çok fazla şey yapıyorum. O da öyle düşünüyor bana mesaj atan kızım şöyle başladı: “Spinoza ne dedi biliyor musunuz?” Bunu, kişinin sınırlarını tanımanın önemi üzerine bir alıntı izledi. Tam olarak Spinoza’dandı, 1600’lerin Hollandalı filozofu Baruch Spinoza’dandı ve sosyal ağlarda çok popüler olan Stefano Andreoli tarafından 2005’te açılan aynı adlı hiciv blogundan değil.

Ona sarılmak istiyordum ama sadece ona değil. Ayrıca tarih ve felsefe profesörü. Ve onu buraya kadar takip eden diğer tüm öğretmenler. VE tüm İtalyan okul öğretmenleri. Çocuklarımızı yetiştirmek, onlara kavramları değil, kültürü, değerleri, tutkuları aktarmak gibi bu çok zor görevi kime emanet ediyoruz. Biz ebeveynlerin başarısız olduğu yerlerde bile. Akıllı telefonlar konusunu ele alalım: dünkü en yüksek Amerikan sağlık otoritesinin ergenlere ve çocuklara verebilecekleri olası zarara ilişkin alarmı. Tartışma artık eskimiştir ve yine de hiçbir şey değişmez. Teknoloji şirketleri, yasaların koyduğu birkaç sınırı (minimum yaş, 13) umursamıyor ve her şeyi yapıyor çocuklarımızı mümkün olduğu kadar çok zaman çevrimiçi tutun. Aile içindeyken, akıllı telefonların biraz daha az ve biraz daha sorumlu bir şekilde kullanılması için engeller koyma, kurallar koyma konusunda giderek daha az beceriye sahibiz. Bazı nadir istisnalar dışında tahttan çekildik. Ve bu iyi bir şey değil.

Yalnızca okulda, genellikle daha yaşlı olan birinin bir genç sınıfını Spinoza’nın anlamı hakkında büyülemek Hayat için.