Şirketlere ‘nitelikli çalışan’ fırsatı

Zeytin

Global Mod
Global Mod
Mesleğim hayatım İş ve Staj Programı İş Birliği Protokolü kapsamında müracaatlar başladı. Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Lideri Rifat Hisarcıklıoğlu, büyük ölçekli işletmelere ve KOBİ’lere nitelikli insan kaynağı sağlamayı amaçlayan protokolü imzaladı.

Şirketlerin mesleksel eğitimden stajyer talep etmek için, https://anket.tobb.org.tr/#/anket/meslegim-hayatim adresinde yer alan müracaat formunu doldurmaları gerekiyor. sonrasındasında talepte bulunan firmalarla öğrencilerin eşleştirmesi yapılacak.

İşletmedeki çalışan sayısına bakılmaksızın staja giden öğrencilere aylık 1276 lira, Mesleksel Eğitim Merkezi 12. sınıfına devam eden öğrencilere aylık 2 bin 126 lira fiyat ödenecek. Kelam konusu fiyatlar devlet tarafınca karşılanacak. Patronlar için rastgele bir ek yükümlülük olmayacak.

“Mesleki eğitim, umut veren bir eğitim cinsine dönüştü”

Konuya ait açıklama yapan Bakan Özer, paradigma değişikliğiyle mesleksel eğitimin, artık ülkenin geleceğine ışık tutan, insanlara ve topluma umut veren bir eğitim çeşidine dönüştüğünü belirtti.

Meslek liseleri ve mesleksel eğitim merkezlerinde kesimin aranan elemanlarını yetiştirmek için daima çalıştıklarını aktaran Özer, TOBB bünyesindeki şirketleri, muvaffakiyet öyküleriyle isminden kelam ettiren meslek liseleri ve mesleksel eğitim merkezlerinden stajyer öğrenci ve mezunları almaya davet etti.

Hisarcıklıoğlu’dan şirketlere programa iştirak çağrısı

Hisarcıklıoğlu da protokolle mesleksel eğitim konusunda Ulusal Eğitim Bakanlığı ile verimli bir çalışma alanı daha açtıklarına dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu: “Protokolle ulusal ve milletlerarası alanda faaliyet gösteren büyük ölçekli işletmelerde ve KOBİ’lerde mesleksel eğitim konusunda farkındalık oluşturarak, nitelikli insan kaynağının mesleksel eğitimden karşılanmasını, bu biçimdece öğrencilerin mesleksel eğitimi daha hayli tercih etmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Protokolle, programa üye işletmelerin insan kaynağı konusunda muhtaçlıklarının belirlenmesi ve bu gereksinimlerin mesleksel eğitimden karşılanması konusunda hizmetler sağlanacak, öğrenci ve mezunların bu işletmelerde staj yapması temin edilecek ve istihdamlarına yönelik eşleştirme programları yürütülecek.”

Mesleki eğitimin öğrenci-mezun ve öğretmen olmak üzere iki kıymetli ayağı olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Programa üye olan işletmeler bünyesindeki eğitici niteliğe sahip, alanında uzman şahıslarla okulları eşleştireceğiz. Eşleştirme daha sonrasında bu bireyler okullarda düzenlenen eğitimlerde alan öğretmenleri ile bakılırsav alabilecek, bilgi ve deneyimlerini öğrencilere aktarabilecek. Protokolün bu kısmı büsbütün gönüllülük çerçevesinde yürütülecek.” tabirini kullandı.

Rifat Hisarcıklıoğlu, bu kapsamda oda ve borsa üyesi olan tüm işletmeleri programa dahil olmaya çağırdı.

Okumaya devam et...